Τέμπη: Στη θέση του επέστρεψε ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ

  • Ρούλα Τσουλέα
Τέμπη
Είχε τεθεί εκτός ΕΣΥ με ποινή αναστολή εργασίας για ένα μήνα. Εκκρεμεί απόφαση για 15θημερη στέρηση μισθού.

Στα καθήκοντά του στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου επέστρεψε από σήμερα ο επιμελητής ιατρός που είχε υπογράψει την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή του ΟΣΕ, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για το σιδηροδρομικό ατύχημα στα Τέμπη.

Πρόκειται για τον νευροχειρουργό, ο οποίος υπέγραψε την άδεια έπειτα από προτροπή του προϊσταμένου του και διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και οι δύο ιατροί είχαν τεθεί προσωρινά εκτός ΕΣΥ, με ποινή αναστολής εργασίας για ένα μήνα. Ο επιμελητής Α’ παραπέμπεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Υγείας με εισήγηση για 15νθημερη στέρηση μισθού. Ο διευθυντής του παραμένει εκτός ΕΣΥ, έως ότου συνεδριάσει το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Για το νευροχειρουργό επιμελητή Α’ εκτιμήθηκε ότι έδωσε «καλή τη πίστη» την άδεια, μετά από προτροπή του προϊσταμένου του. Εκτιμήθηκε επίσης ότι δεν γνώριζε πως ο συνδικαλιστής επιθεωρητής του ΟΣΕ εμπλεκόταν άμεσα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια είχε χορηγηθεί μία ημέρα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Ως αιτία αναγραφόταν «αναφερόμενη οσφυο-ισχιαλγία» (πόνος στη μέση και στο πόδι). Ωστόσο όπως αργότερα έγινε γνωστό, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ είχε πάρει την άδεια χωρίς να υποβληθεί σε εξετάσεις. Ούτε είχε προσέλθει στα επείγοντα, καθώς πηγαίνοντας στο νοσοκομείο αναζήτησε απλώς τον διευθυντή νευροχειρουργό.