Τέμπη: Ο Γεράσιμος πρόλαβε το τρένο για 10 δευτερόλεπτα, λέει ο πατέρας του

  • Ρούλα Τσουλέα
Γεράσιμος
Ο Διονύσης Γεωργιάδης παραβρέθηκε σε εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Τέμπη 2023».

Ο 21χρονος Γεράσιμος συνεχίζει να ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ο πατέρας του μίλησε για όσα έζησε εκείνη τη μέρα, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.

«Εννέα λεπτά πριν από την αναχώρηση του τρένου ο Γεράσιμος έπαιζε στο πιάνο ένα τραγούδι. Εκείνη την ώρα έλεγα να βάλω ρούχα να τον πάω Θεσσαλονίκη ή να βάλω μία φόρμα και να τον πάω στο τραίνο. Νομίζοντας ότι τον στέλνω με ένα ασφαλές μέσο στον προορισμό του, επέλεξα το δεύτερο. Δεν θα το ξεπεράσω ποτέ αυτό», ανέφερε ο Διονύσης Γεωργιάδης.

«Λάθος μου που τον άφησα να πάει με το τραίνο. Το προλάβαμε για δέκα δευτερόλεπτα. Αν γνωρίζαμε ότι τα τραίνα ήταν επικίνδυνα, τα παιδιά μας δεν θα ταξίδευαν», πρόσθεσε.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από εκείνο το εφιαλτικό βράδυ που άλλαξε την οικογένεια της ζωής για πάντα. Ο Γεράσιμος είναι πολυτραυματίας και δίνει μάχη για να σταθεί στα πόδια του. Ο Γολγοθάς που ανεβαίνει δείχνει ατελείωτος, αλλά οι ελπίδες δεν έχουν εξανεμιστεί. Ο νεαρός είναι ζωντανός και υπάρχει αισιοδοξία ότι με τη βοήθεια των γιατρών, θα καταφέρει στο τέλος να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Δίπλα του από την πρώτη στιγμή βρίσκονται οι στενοί συγγενείς του, που ευελπιστούν να εισακουστούν οι προσευχές που κάνουν από την πρώτη στιγμή.

Ο πατέρας του παραβρέθηκε σε εκδήλωση που είχε τον τίτλο «Τέμπη 2023-2024. Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί» και έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Τέμπη 2023».


Με πληροφορίες από Newsit.gr

Φωτογραφία: Eurokinissi