Το τέλος της λογικής οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για την προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Την ώρα που διεξαγόταν η σύσκεψη με τον πρωθυπουργό το βράδυ της Δευτέρας, γνω΄ριζαν για τους πρώτους νεκρούς στο Μάτι αλλά δεν το ανακοίνωσαν επειδή «ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα»! Αυτή τη νέα πληροφορία για τις αναγγελίες νεκρών από φυσικές καταστροφές μας την έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ. "Άθλιες οι αιτιάσεις του" σχολιάζουν από την ΠΟΕΔΗΝ...

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Πολάκης «την ώρα ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε και και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;»… «Σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες» συμπλήρωσε.

Διαβάστε τι αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα:

Απαράδεκτες και άθλιες οι αιτιάσεις Πολάκη ότι ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα και μάλιστα από έναν γιατρό. Μετά από πολλές ώρες και τα μαγειρέματα που έγιναν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ για την ώρα μεταφοράς των νεκρών ο κος Πολάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι γνώριζε την ώρα του συντονιστικού για τους νεκρούς που είχαν μεταφερθεί στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ.  Ως εκ τούτω γνώριζαν όλοι οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός στο συντονιστικό!!!  Άθλιοι όμως και απαράδεκτοι οι ισχυρισμοί από Υπουργό και μάλιστα γιατρό.

Ο θάνατος ατόμου που μεταφέρεται – διακομίζεται στα ΤΕΠ Νοσοκομείου διαπιστώνεται από τους γιατρούς. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει τα αίτια θανάτου και όχι τον θάνατο. Γι’ αυτό μετά την ιατρική εξέταση οι νεκροί μεταφέρονται σε νεκροθάλαμο και οι ασθενείς στους θαλάμους νοσηλείας.

Οι νεκροί που διακομίστηκαν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ χωρίς βέβαια ιατροδικαστική εξέταση οδηγήθηκαν όπως έπρεπε στο νεκροθάλαμο. Ιεροσυλία για νεκρούς που βρήκαν φρικτό θάνατο. Ήταν κάρβουνο και δεν αναγνωρίζονταν!!! Και όμως ο κος Πολάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι χρειάζεται σφραγίδα ιατροδικαστή.

Αλήθεια όταν η κυβέρνηση μετά τα μεσάνυκτα ανακοίνωσε πολλούς νεκρούς υπήρχε ιατροδικαστική εξέταση; Στους νεκρούς πάντως του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ σίγουρα όχι. Οι πραιτοριανοί του πρωθυπουργού δεν μπορούν να τον εξαγνίσουν από τις βαρύτατες ευθύνες. Καμία συγνώμη. Ντροπή!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν