Τέλος στον εμβολιασμό των κυβερνητικών στελεχών βάζει η κυβέρνηση

  • Γιάννα Σουλάκη
Εμβολιασμούς
Το Μαξίμου έκρινε ότι υπήρξε κατάχρηση στους εμβολιασμούς των κυβερνητικών στελεχών, οπότε όσοι ... δεν πρόλαβαν θα εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, με τον γενικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Την ανακοίνωση έκανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Φρένο στους εμβολιασμούς κυβερνητικών στελεχών που προκάλεσαν αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, από τους ίδιους τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και έντονες αντιδράσεις στα social media, έβαλε με δηλώσεις της η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως δήλωσε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ: «Τα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν μέχρι σήμερα είναι  τα κυβερνητικά στελέχη που κρίθηκε ότι βρίσκονται σε κρίσιμα πόστα προτεραιότητας, ότι δεν πρέπει να λείψουν από τη θέση τους. Προφανώς υπάρχουν κρίσιμες λειτουργίες της κυβέρνησης  οι οποίες δεν μπορούν να μπουν στον αυτόματο αν συμβεί κάτι. Σας θυμίζω την περίπτωση του κ. Πλακιωτάκη. Η προτεραιοποίηση έχει γίνει από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, σε ότι αφορά τις αναρτήσεις τις χθεσινές επειδή δόθηκε μια λάθος εικόνα, κακώς έγιναν αυτές οι αναρτήσεις. Αντιλαμβάνομαι την προσδοκία και την ελπίδα όλων των ελλήνων πολιτών, και ελπίζω πως θα είναι όλων, να εμβολιαστούν και τα κυβερνητικά στελέχη που ήταν σε αυτή τη φάση να εμβολιαστούν προφανώς είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι υπερέβαλαν στην εικόνα».

Η κα Πελώνη πρόσθεσε ότι: «Ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. Ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα. Ο συμβολισμός ήταν αυτός για να εκπεμφθεί το μήνυμα ενότητας από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους τους Έλληνες. Ο συμβολισμός ήταν αυτός, υπήρχε μια λίστα από ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. 66 έχουν εμβολιαστεί, κυβερνητικά  στελέχη και κρατικοί  λειτουργοί από τους 1.128 που έχουμε μέχρι σήμερα  και να σας θυμίσω ότι σε αυτούς υπάρχουν κρατικοί λειτουργοί όπως η ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και εδώ κλείνει αυτό».

Η κα. Πελώνη πρόσθεσε, επίσης, ότι: «Για τις selfies κακώς έγιναν, ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στο ανώτατο επίπεδο και δεν χρειαζόταν τίποτα παραπάνω. Κακώς υπήρχαν αυτές οι αναρτήσεις».

Πελώνη: «Από τους 126, εμβολιάστηκαν οι 66, οι υπόλοιποι με τη σειρά τους»

Αναφορικά με την είδηση ότι 126  κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου  η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Στους 1.128 που είχαν γίνει μέχρι χθες το βράδυ εμβολιασμούς 66 αφορούν κυβερνητικά στελέχη και κρατικούς λειτουργούς και εδώ κλείνει. Θα εμβολιστούν  και αυτοί όπως και όλοι μας όταν έρθει η σειρά μας με βάση την προτεραιοποίηση, όπως και εγώ θα κάνω το εμβόλιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω ότι έρθει η σειρά μου. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να προχωρήσει το σχέδιο, υπάρχει ένα σχέδιο οργανωμένο, προχωράμε στους εμβολιασμούς των υγειονομικών. Από την επόμενη εβδομάδα που θα μπουν στις γραμμές του εμβολιασμού οι περισσότερες δόσεις που έρχονται θα είναι σε πλήρη λειτουργία και ο εμβολιασμός των υγειονομικών ξεκινούν βάση της προτεραιοποίησης που έχει γίνει, οι οίκοι ευγηρίας, οι κλειστές μονάδες αποκατάστασης. Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή, αυτό το  project μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οπότε και ο σχεδιασμός είναι κάπου εκεί να ανοίξουν , λίγο νωρίτερα, και οι πλατφόρμες για τα ραντεβού αλλά να ανοίξει αυτό το εγχείρημα και στις ευρύτερες ομάδες πληθυσμού πάντα με βάση την προτεραιοποίηση που έχει κάνει η εθνική επιτροπή εμβολιασμού».

Η κα Πελώνη ρωτήθηκε και για τον ανασχηματισμό και είπε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι όταν η πολιτική επικαιρότητα δεν βγάζει ειδήσεις γιατί υπάρχουν άλλα project  στο προσκήνιο όπως λέμε τώρα για το project του εμβολιασμού, πάντα επανέρχεται το θέμα του ανασχηματισμού. Δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα».