Τέλος στα … Εξωτικά συνέδρια για γιατρούς και τις … συζύγους τούς! Νέος κώδικας δεοντολογίας των φαρμακοβιομηχάνων

  • Iatropedia
Η κρίση αλλά και η προσπάθεια διαφάνειας τρώει τελικά την πολυτέλεια από τον ιατρικό κλάδο καθώς ο σύνδεσμος των φαρμακοβιομηχάνων (ΣΦΕΕ) κόβει προνόμια και δωράκια από τους γιατρούς. Διαβάστε αναλυτικά τι χάνουν οι γιατροί

Το φαινόμενο είναι γνωστό εδώ και χρόνια: γιατροί συμμετέχουν σε παγκόσμια συνεδρία ακόμη και σε εξωτικούς προορισμούς με σκοπό την επιμόρφωσή τους και με τη χορηγία φαρμακευτικών εταιρειών. Το ζήτημα είναι όμως ότι αντί για επιμόρφωση, οι περισσότεροι βρίσκονται να απολαμβάνουν στιγμές ξεκούρασης σε διάφορα σπα ξενοδοχείων ή να κάνουν απλά … τουρισμό στον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό: οι περισσότεροι γιατροί φρόντιζαν να συνοδεύονται και από συζύγους, τέκνα ενίοτε και … πεθερές!!

Ο ΣΦΕΕ αποφάσισε να βάλει φρένο στην ανεξέλεγκτη αυτή κατάσταση δημιουργώντας ένα νέο κώδικα δεοντολογίας που περιλαμβάνει διάφορους περιορισμούς.

Ειδικότερα από δω και στο εξής οι εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ δε θα μπορούν να παίρνουν μεγάλο αριθμό γιατρών στα συνέδρια καθώς θεσπίζονται περιορισμοί στον αριθμό των συμμετεχόντων.Όλες οι δωρεές των εταιρειών θα δημοσιοποιούνται μέσα από την ιστοσελίδα του ΣΦΕΕ.

Απορρίπτονται συνέδρια που διοργανώνονται σε τοποθεσίες γνωστές για τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα όπως σπα, καζίνο, resorts κλπ.Δε θα επιτρέπονται οι τουριστικοί περιορισμοί κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.»Κόβονται» τα συνοδά μέλη. Δηλαδή δεν επιτρέπεται η συμμετοχή συνοδών μελών ακόμη και αν υπάρχει ιδία κάλυψη εξόδων.

Για τις εταιρείες που θα παραβιάζουν τον κώδικα δεοντολογίας προβλέπονται αυστηρές ποινές χρηματικού χαρακτήρα.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Διαβάστε επίσης

Πόσο πάει το φακελάκι εν μέσω κρίσης; Όλες οι …νέες τιμές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν