Τεχνική βοήθεια από τον ΠΟΥ για την νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

  • Iatropedia
Βοήθεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τους νέους σχεδιασμούς στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος ο οποίος είχε συνάντηση με την Γενική Διευθύντρια του Π.Ο.Υ. δρ Μάργκαρετ Τσαν, στα γραφεία του Οργανισμού στη Γενεύη.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τεχνογνωσία, βοήθεια στην εκπόνηση σχεδιασμών και αλλαγές που θα αποκαταστήσουν τις αδικίες στο σύστημα Υγείας, αναζητά ο κ. Μπασκόζος και εξ αυτού η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η συνάντηση με την κ. Τσαν στη Γενεύη είναι χαρακτηριστική του κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας που θέλει να οικοδομήσει η νεά ηγεσία στην Αριστοτέλους καθώς δεν είναι λίγοι οι ευρωπαϊκοί και διεθνείς θεσμοί που ανησυχούν για τις πολιτικές αλλαγές στην χώρα μας.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, ο ΠΟΥ είναι διατεθειμένος να στηρίξει την χώρα μας σε οποιαδήποτε ενέργεια αποσκοπεί στην ανακούφιση από την ανθρωπιστική κρίση.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας:

Ο κ. Μπασκόζος ενημέρωσε την κ. Τσαν για τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και έθεσε το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και την υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα ως απόρροια της λαθεμένης αγωγής για την οικονομική κρίση στη χώρα. Ο κ. Μπασκόζος, δήλωσε πως το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ενδιαφέρεται για τη συνεργασία με τον Π.Ο.Υ., την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της τεχνικής του βοήθειας στην εκπόνηση σχεδίου για τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με καθολική πρόσβαση κι έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή της υγείας.

Η κ. Τσαν, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Μπασκόζο και εξέφρασε την επιθυμία για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Π.Ο.Υ. , επίσης, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση και τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει ο Π.Ο.Υ. σε αυτή την κατεύθυνση. Τέλος και από τις δυο πλευρές εκτιμήθηκε η ανάγκη για επίδειξη ευελιξίας στη συνεργασία με στόχο την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβλήματα με τις μονάδες ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα – Προσλήψεις ζητούν οι γιατροί στα πολυιατρεία

Δείτε όλο το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών σε ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ!