Τα σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεστε άμεσα αποτοξίνωση

  • Iatropedia
Αν θέλετε να μάθετε κάτι για την κατάσταση του σώματός σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δώσετε λίγη παραπάνω προσοχή στα σημάδια που δείχνουν αν είναι καθαρό και υγιές ή όχι.

Το σώμα απορροφά τοξίνες μέσω της διατροφής και τις εξουδετερώνει μέσω του ήπατος κάθε μέρα. Όμως, μερικές φορές, λόγω ακατάλληλης δίαιτας ή ανεπαρκούς φυσικής άσκησης, οι τοξίνες συσσωρεύονται στο σώμα.

Αυτά είναι τα τέσσερα πιο κοινά συμπτώματα που δείχνουν ότι το σώμα σας είναι γεμάτο με τοξίνες:

Φυσιολογικές ανάγκες

Το να πηγαίνετε στην τουαλέτα πολύ συχνά είναι ένα σαφές σημάδι ότι το σώμα σας είναι γεμάτο από τοξίνες. Αλλά μην φοβάστε, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα τις αφαιρέσετε προτού επιστρέψουν στην κυκλοφορία του αίματος και στη συνέχεια προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Αν αντιμετωπίζετε τέτοιο πρόβλημα, πιείτε περισσότερα υγρά, τσάγια και προβιοτικά που θα βελτιώσουν την εντερική μικροχλωρίδα σας και θα βοηθήσουν τον οργανισμό σας να αποβάλει τις τοξίνες γρηγορότερα.

Δυσάρεστη αναπνοή

Η δύσοσμη αναπνοή που προέρχεται από τη στοματική κοιλότητα είναι άλλο ένα σημάδι ότι το σώμα είναι γεμάτο από τοξίνες. Το πιο πιθανό είναι ότι έχετε να κάνετε με κάποιο βακτήριο που ζει στο στόμα σας, ή πως το στομάχι και το συκώτι σας δεν είναι σε θέση να επεξεργαστούν όλες τις τοξίνες.

Διαρκής αύξηση του σωματικού σας βάρους

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορείτε να χάσετε τα περιττά κιλά. Μερικές από τις αιτίες μπορεί να είναι προβλήματα με τις ορμόνες, κακή διατροφή και φυσικά μία περίσσεια ποσότητα τοξινών στο αίμα. Ορισμένες τοξίνες, όπως τα φυτοφάρμακα, δεσμεύονται (προσκολλώνται) με τα λίπη στο σώμα και έτσι δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, αλλά παραμένουν μαζί με το λίπος σε αυτόν.

Ενοχλείστε από συγκεκριμένες μυρωδιές

Εάν έχετε μια απρόσμενη αντίδραση σε ένα συγκεκριμένο άρωμα μπορεί να έχετε περίσσεια τοξινών στο σώμα σας. Πολλοί άνθρωποι γίνονται “υπερευαίσθητοι” σε μερικές οσμές, όταν το ήπαρ τους δεν είναι σε θέση να αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα αποτελεσματικά. Οι αεραγωγοί στην μύτη φράζουν και το σώμα αντιδρά σε αυτό, η αίσθηση της όσφρησης εντείνεται και μερικές φορές προκαλεί ακόμα και πονοκέφαλο, ή ναυτία.

http://www.healthyfoodhouse.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα κάνετε άμεσα αποτοξίνωση στο λεμφικό σας σύστημα

Πόνος στα νεφρά: Ποιες σοβαρές παθήσεις κρύβει