Τα πάνω- κάτω στο ΚΕΕΛΠΝΟ- Κάθε μέρα και μια ανατροπή

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι εργαζόμενοι κατά του καθηγητή Ρόζενμπεργκ, ο Αθανάσιος Γιαννόπουλος απέναντι στην ηγεσία του ΥΥΚΑ που τον έπαυσε παράτυπα εν μία νυκτί, και οι υπουργοί Υγείας απέναντι σε όλους. Στο ΚΕΕΛΠΝΟ επικρατεί χάος από τον Μάϊο και τα σημεία των καιρών δείχνουν ότι δεν θα ηρεμήσουν σύντομα τα πράγματα.

Το ΣτΕ έκρινε υπέρ του καθηγητή Αθανάσιου Γιαννόπουλου και δύο μελών ακόμα του πρώην ΔΣ του Κέντρου που είχαν προσφύγει για τις αιφνίδιες απολύσεις τους. Και μία μέρα μετά, ο μεν κ. Γιαννόπουλος δηλώνει με ανακοίνωσή του ότι αναλαμβάνει και πάλι καθήκοντα ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραμένει μάλλον σαστισμένη ζητώντας από τον καθηγητή να …απολογηθεί για αυτά που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του. Εκείνος εν πολλοίς αρνείται και πλησιάζει το Κέντρο…

Ο διάδοχός του, καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ πάλι δεν πηγαίνει στο Κέντρο, την ώρα που ο κ. Γιαννόπουλος προσπάθησε την Τετάρτη να συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο για να διευθετηθούν μισθολογικές εκκρεμότητες του προσωπικού, αλλά δεν τα κατάφερε λόγω έλλειψης απαρτίας…

Μάλιστα κ. Γιαννόπουλος φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες στα απόντα μέλη,όπως άλλωστε κάνουν και οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους καθώς μέσα στα θέματα του ΔΣ θα ήταν και η διευθέτηση της πληρωμής 150 νοσηλευτών και 30 γιατρών, οι οποίοι υπηρετούν σε ΜΕΘ.

Με την σειρά τους οι εργαζόμενοι είναι σταθερά απέναντι στον κ. Πολάκη καθώς ήταν εκείνος που απέπεμψε τον κ. Γιαννόπουλο τον περασμένο Μάιο και δεν χάνει ευκαιρία να καταφερθεί κατά του ΚΕΕΛΠΝΟ και των εργαζομένων σε αυτό. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το ΔΣ στο οποίο ο κ. Γιαννόπουλος ήταν πρόεδρος διορίστηκε επί υπουργίας Π. Κουρουμπλή, δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι εργαζόμενοι εξάλλου πνέουν τα μένεα κατά του διαδόχου του κ. Ρόζενμπεργκ καθώς όπως λένε “…συμπεριφέρθηκε εκδικητικά, επιθετικά, απαξιωτικά και άδικα απέναντι στους εργαζομένους, προβαίνοντας σε πολυάριθμες πρακτικές κακοδιοίκησης”!

Το σωματείο εργαζομένων έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη και έχει αποστείλει σχετικά στοιχεία, τα οποία ήδη ερευνώνται από αυτήν σε υπό εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στο Κέντρο καταγγέλλουν ότι υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για επιλεκτική μη αποστολή εγγράφων και στοιχείων στον Εισαγγελέα.