Τα «όργανα» της λιτότητας στην Υγεία βαρούν και στην Ιταλία

Σε μείωση των δαπανών για τη Υγεία κατά 10 δισ. ευρώ σκοπεύει να προχωρήσει η ιταλική κυβέρνηση.Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης στην γειτονική χώρα εκφράζουν ανησυχία σχετικά με τα σχέδια αυτά υπενθυμίζοντας ότι περικοπές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και μάλιστα τα τελευταία χρόνια!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica, ο Γιόραμ Γκούτγκελντ,εκ των στενότερων συνεργατών του Ρέντσι, αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να μπει όριο στις δαπάνες για μικροβιολογικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις που καλύπτονται από το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Την ίδια ώρα, η Ιταλίδα υπουργός Υγείας, Μπεατρίτσε Λορεντσίν, ανέφερε σε δηλώσεις της ότι "στον επόμενο κρατικό προϋπολογισμό δεν προβλέπεται καμία οριζόντια περικοπή, αλλά μια πιο αποδοτική διαχείριση του όλου συστήματος, με στόχο την εξασφάλιση πόρων για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες...Ένα μέρος των πόρων αυτών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την μείωση των φόρων..".

Επειεδή στην Ελλάδα τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε μάθει καλά τι ακριβώς σημαίνει "καλύτερη διαχείριση των πόρων", συμπεραίνουμε ότι οι Ιταλοί πολίτες θα δουν σύντομα το "πείραμα" της Ελλάδας να επεκτείνεται και δυτικότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν