Τα λουκέτα στον ΕΟΠΥΥ φέρνουν ουρές στο ΕΣΥ! Πως πνίγονται τα εξωτερικά ιατρεία

  • Iatropedia
Λίγο η κρίση, λίγο το κλείσιμο των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ, λίγο οι απεργίες των γιατρών δεν ήθελε και πολύ να γεμίσουν ασφυκτικά οι διάδρομοι των εξωτερικών ιατρείων των Δημόσιων νοσκομείων.

Το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ έφερε νέο συνωστισμό στα δημόσια νοσοκομεία.

Εκεί που σιγά σιγά η κατάσταση είχε αρχίσει να εξομαλύνεται στον …έναν χρόνο αναμονής για ένα ραντεβού, τώρα πολλοί διάδρομοι αρχίζουν να γεμίζουν και με ράντζα.

Ελέω κλειστών πολυιατρείων οι ασθενείς σπεύδουν για σιγουριά στα μεγάλα αλλά καισ τα μικρότερα δημόσια νοσοκομεία με συνέπεια να αυξάνονται οι ουρές αλλά και τα ράντζα στους διαδρόμους.

Είναι ενδεικτικό ότι το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ στις τελευταίες 2 εφημερίες, άρχισε να τοποθετεί και ράντζα στους διαδρόμους των εξωτερικών ιατρείων.

Φαινόμενο που δεν υπήρχε στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η κατάσταση επιβαρύνεται από την έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζουν τα περισσότερα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να τρέχουν και να μην φθάνουν.

Επιβαρυντικός παράγοντας και το μειωμένο πλαφόν συνταγών στους γιατρούς, που έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη κίνηση στα εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κ. Δ. Βαρνάβα, ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους τεράστιες ουρές σε επείγοντα και τακτικά ιατρεία, με την κατάσταση να επιδεινώνεται από τη νοσηρότητα της εποχής.

«Η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη», σημειώνει.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο όπου στην καλύτερη περίπτωση οι ασθενείς το λιγότερο που μπορεί να περιμένουν για ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων κυμαίνονται από 15 μέρες έως και τον ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλη η διαδρομή των αιτήσεων για το ΠΕΔΥ! Πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία

Τέλος το ΠΕΔΥ για τους μισούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Πόσοι αποχωρούν οριστικά

Καυτό ραντεβού Άδωνι- τρόικας μετά την Καθαρά Δευτέρα! Τι θα ζητήσουν οι δανειστές

Τι θα γίνει αν δεν πάνε οι γιατροί στο ΠΕΔΥ! Πως θα καλυφθούν τα κενά