Τα «φέσια» των Ταμείων κλείνουν ιδιωτικές κλινικές!

  • Iatropedia
Ούτε πετρέλαιο και τρόφιμα δεν έχουν πολλές μικρές ιδιωτικές κλινικές για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους καθώς τα υπέρογκα χρέη των Ταμείων έχουν οδηγήσει τους ιδιοκτήτες στο χείλος του γκρεμού. Συνέπεια: να κινδυνεύουν ακόμη και ασθενείς καθώς δεν παραδίδονται φάρμακα και υλικά.

Στο όριο λειτουργούν πλέον οι ιδιωτικές κλινικές, στις οποίες πολλά ασφαλιστικά ταμεία οφείλουν ποσά ακόμη και από το 2006, ενώ δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα ορισμένες από αυτές να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Συγκεκριμένα, το ποσό που οφείλουν στις ιδιωτικές κλινικές το σύνολο των Ταμείων, ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ, με κακοπληρωτές το

ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Για τον λόγο αυτό n Ελληνική Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και Μονάδων Υγείας απέστειλε σχετική επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο, τον πρόεδρο του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) Γεράσιμο Βουδούρη και τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο απαιτώντας την άμεση πληρωμή μέρος τουλάχιστον των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών ταμείων προς τις κλινικές.

Στην επιστολή γίνεται λόγος μάλιστα και «για αναστολή της λειτουργίας ορισμένων κλινικών αφού αφενός δεν προσέρχονται οι εργαζόμενοι στην εργασία τους, αφετέρου δεν θα μπορούν να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ασθενών λόγω έλλειψης φαρμάκων και υλικών».

Αποτέλεσμα είναι εκτός των άλλων 11.000 οικογένειες που απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα να εμφανίζουν πρόβλημα επιβίωσης καθώς δεν πληρώνονται από τις κλινικές.