Τα εμπρός- πίσω για την αρμοδιότητα της Κοινωνικής Ασφάλισης υπό την απειλή κινητοποιήσεων

  • Iatropedia
Στο υπουργείο Εργασίας παραμένει τελικά ο τομέας ευθύνης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σοβαρό κρούσμα προχειρότητας στην λήψη σημαντικών αποφάσεων και προγραμματισμού πρέπει να θεωρηθεί η αρχική ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι η Κοινωνική Ασφάλιση φεύγει από το υπουργείο Εργασίας για να περάσει στο υπουργείο Υγείας.

Μετά από δύο σχεδόν εβδομάδες και αφού έγιναν διαδοχικές συσκέψεις των υπουργών Εργασίας, Π. Σκουρλέτη και Υγείας, Π. Κουρουμπλή, του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλη και συνεργατών του πρωθυπουργού, πήραν πίσω την αρχική απόφαση αναγνωρίζοντας το αρχικό λάθος.

Ηταν άλλωστε μονόδρομος καθώς Σύλλογοι, Ομοσπονδίες των υπαλλήλων του υπουργείου και των Ταμείων εξέταζαν τις τελευταίες ημέρες σενάρια απεργιακών κινητοποιήσεων, τις οποίες τώρα ανέστειλαν.

Πάντως την πρώτη ψυχρολουσία την είχαμε πάρει οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι των δύο υπουργείων που την μια μέρα μαθαίναμε ότι οι μεν παίρνουμε την δουλειά των δε, και την άλλη ότι ο κ. Σκουρλέτης θα ήταν αναπληρωτής υπουργός του υπουργείου Υγείας, που θα διατηρούσε ωστόσο γραφείο στο υπουργείο Εργασίας…