Τα αγκάθια του ΕΟΠΥΥ και η μαύρη τρύπα 15 δις ευρώ!

  • Iatropedia
Πως να λειτουργήσει άραγε ένας οργανισμός και να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους του όταν δε χρηματοδοτείται επαρκώς και οι πάροχοί του, γιατροί, φαρμακοποιοί και λοιποί διαμαρτυρόμενοι, αναζητούν ακόμη τα χρήματά τους από υπηρεσίες που παρείχαν;

Η μαύρη τρύπα πάντως του 1,5 δις ευρώ του ΕΟΠΥΥ, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, δεν έχει ακόμη καλυφθεί. Αποτέλεσμα είναι βέβαια ο νεοσύστατος φορέας να είναι καταδικασμένος πριν καλά καλά ξεκινήσει να λειτουργεί.

Τα λιγοστά χρήματα που διατίθενται φυσικά και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των 9,5 εκατ. ασφαλισμένων που λαμβάνουν πλέον υπηρεσίες υγείας μόνο μέσω του ΕΟΠΥΥ.

Η περιβόητη υπογραφή από το υπουργείο Οικονομικών για την εκταμίευση του ποσού δεν έχει μπει ακόμη με συνέπεια τα πάντα να είναι στον αέρα.

Οι ασθενείς λαμβάνουν χειρότερες υπηρεσίες από ότι είχαν πριν μέσω του ΙΚΑ ή των Ταμείων τους, οι αναμονές μεγάλωσαν, η σύγχυση επεκτάθηκε ενώ και οι γενικότερες παροχές σε φάρμακα, εξετάσεις και άλλα μειώθηκαν στο …όνομα του μνημονίου και της τρόικας.

Οι πάροχοι από την άλλη, γιατροί, φαρμακοποιοί, προμηθευτές κ.α. αρχίζουν να μην αντέχουν άλλο της έλλειψη ρευστού στην οποία τους έχει υποβάλει ο ΕΟΠΥΥ, και εκτός από κινητοποιήσεις κάποια στιγμή θα κόψουν τα πάντα.

Θύματα φυσικά για άλλη μια φορά οι ασθενείς που και τις εισφορές τους καταβάλουν και υπηρεσίες υγείας δε βλέπουν.

Αν τα πράγματα θα βελτιωθούν το επόμενο διάστημα ή μετά τις εκλογές; Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…