Σύσκεψη Μαξίμου για Κίνα: Αρνητικά τεστ 48 ωρών και μάσκες υψηλής προστασίας στις πτήσεις ζητά και η Ελλάδα

  • Γιάννα Σουλάκη
Μαξίμου
Αρνητικό μοριακό τεστ PCR 48 ωρών και μάσκες υψηλής προστασίας επιβάλλει και η χώρα μας στους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα την έξαρσης του κορονοϊού στην Κίνα. Όπως αποφασίστηκε, σύμφωνα με  πληροφορίες, η χώρα μας θα ακολουθήσει τις υποδείξεις της ΕΕ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, θα ζητηθούν αρνητικά τεστ 48 ώρων πριν την αναχώρηση των ταξιδιωτών από την Κίνα και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας στις πτήσεις και τα αεροδρόμια.

Επίσης θα εφαρμοστούν και τυχαιοποιημένοι έλεγχοι επιβατών που φτάνουν από την Κίνα στη χώρα μας, αλλά και αλληλούχιση (ταυτοποίηση) των θετικών δειγμάτων, ώστε να υπάρχει παρακολούθηση των παραλλαγών της SARS-CoV-2.

Επίσης, θα εφαρμοστεί έλεγχος των λυμάτων στα αεροδρόμια σε διεθνείς πτήσεις και αεροσκάφη που φτάνουν μέσω transit από την Κίνα και θα υπάρξει εκ νέου προώθηση του εμβολιαστικού προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των αναμνηστικών δόσεων, κυρίως μεταξύ των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.