Σύσκεψη για τον κορωνοϊό στο Μαξίμου: Δημόσια συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στον Κικίλια

  • Γιάννα Σουλάκη
Μαξίμου
Σε σωστή κατεύθυνση αντιμετωπίζει η χώρα μας την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού, όπως προέκυψε μετά από αξιολόγηση των δεδομένων που έγινε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης και αρμόδιων επιστημόνων.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την ικανοποίησή του για τα μέτρα αντιμετώπισης των αρμόδιων υγειονομικών αρχών και του Υπουργείου Υγείας και συνεχάρη προσωπικά τον υπουργό Υγείας:

«Κατ’ αρχάς θέλω να πω και δημόσια συγχαρητήρια για όλη τη δουλειά που έχει γίνει. Νομίζω έχουμε αντιμετωπίσει αυτή την κρίση με τον μέγιστο δυνατό επαγγελματισμό. Έχουμε δείξει ότι ήμασταν έτοιμοι. Έχουμε σχέδιο. Προφανώς ετοιμαζόμαστε και για τις επόμενες φάσεις εξάπλωσης του ιού».

Μητσοτάκης: Να ακολουθούν όλοι τις συμβουλές των ειδικών

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία να ακολουθούν όλοι τις συμβουλές των ειδικών:

«Θέλω για άλλη μία φορά να τονίσω πόσο σημαντικό είναι όλοι να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών. Το μήνυμα είναι πάρα πολύ σαφές, πρέπει να φτάσει σε κάθε σπίτι: Να δείχνουμε ψυχραιμία και να γνωρίζουμε βέβαια -όπως έχετε πει πολλές φορές- ότι μπορεί μεν να είμαστε στην αρχή αλλά μιλάμε για μία ασθένεια η οποία δεν έχει ουσιαστικά διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά της γρίπης. Κατά συνέπεια δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με υπερβολικό πανικό».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντοντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ