Κορωνοϊός: Σύσκεψη 9 Υπουργών της κυβέρνησης στο Μαξίμου – Αποφασίστηκαν νέα μέτρα

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εννέα Υπουρών της κυβέρνησης και άλλων κυβερνητικών στελεχών για την αντιμετώπιση του προβλήματος του νέου κορονοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αποφασίστηκε να ανακοινωθούν μέτρα για τη Δημόσια Υγεία από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας.

Με το … αντισηπτικό σε πρώτη ζήτηση στο κέντρο της διευρυμένης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου (βλ.φωτο), εννέα Υπουργοί της κυβέρνησης, εμπλεκόμενοι θεσμικοί παράγοντες και ο επικεφαλής της διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού Σωτήρης Τσιόδρας συζήτησαν διεξοδικά τα πρόβληματα που θα επιφέρει η επιδημία (που αναμένεται και στην Ελλάδα) με τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός.  Έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα εκτιμήθηκαν και οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής  θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, ο υφυπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον  Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου, Α. Σκέρτσος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης,  ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ. Τσιόδρας.