Συνέλευση σήμερα για τους ειδικευόμενους στο ΓΝΑ «Ευαγγελισμός»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στις "επάλξεις" θα βρεθούν σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί του Ευαγγελισμού καθώς έχουν να "απαντήσουν" σε περιστατικό "τρομοκρατίας και εκβιασμού" εκ μέρους της διοίκησης, όπως καταγγέλλουν, αλλά και να ζητήσουν λύσεις στην υποστελέχωση του νοσοκομείου που ταλαιπωρεί τους ίδιους και όλους τους εργαζόμενους σε αυτό!

Διαβάστε τι αναφέρουν σχετικά:

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, στις 14:00 (πίσω Δώμα)
Συνάδελφοι,

λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην καθημερινότητά μας, η επιτροπή ειδικευόμενων γιατρών του σωματείου μας καλεί τους συναδέλφους ειδικευόμενους σε συνέλευση με τα εξής θέματα:

1) Έμπρακτη αλληλεγγύη και αντιμετώπιση περιστατικού τρομοκρατίας και εκβιασμού απέναντι σε ειδικευόμενο του νοσοκομείου μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτει τέτοιο ζήτημα απέναντι σε εργαζόμενο και ειδικά σε ειδικευόμενο. Η μαζική απάντησή μας απέναντι σε ένα από αυτά μπορεί να βάλει φραγμό σε τέτοιες συμπεριφορές και να δώσει θάρρος και στους υπόλοιπους.

2) Συζήτηση και λήψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών για τις ελλείψεις ειδικευομένων κυρίως σε χειρουργικές ειδικότητες.

(ΩΡΛ, Ουρολογία, Θ/Χ)  αλλά και άλλες (πχ Βιοπαθολογία), όπου για την κάλυψη των εφημεριών των συγκεκριμένων  υποχρεώνονται «ατύπως» άλλοι ειδικευόμενοι και όχι πάντα με τη συναίνεσή τους.

Η υποστελέχωση των συγκεκριμένων Τμημάτων είναι διαλυτική, τόσο για την όλη  λειτουργία τους και την ομαλή διακίνηση των περιστατικών του νοσοκομείου και των εξωτερικών ασθενών που χρειάζονται πιο ειδική αντιμετώπιση, όσο και για το προσωπικό τους (αμέτρητες εφημερίες), όσο.

Η κάλυψη από ειδικευόμενους άλλων τμημάτων δεν αποτελεί λύση. Ίσα – ίσα, αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας για αυτούς που καλύπτουν (όχι πάντα με τη θέλησή τους) εις βάρος της εκπαίδευσης, της ασφάλειας και της υγείας τους (με σαφείς επιπτώσεις και στο επίπεδο και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας). Παράλληλα, συσκοτίζει τις αιτίες για τις οποίες οι συγκεκριμένες κλινικές και όχι μόνο, στερούνται ειδικευομένων.

3) Ανάληψη μαζικών πρωτοβουλιών με αφορμή την εντολή της διοίκησης (με υπόδειξη του ΣΕΥΥΠ) να συμπληρώνεται καθημερινό παρουσιολόγιο και από όλους τους γιατρούς, δήθεν για να ελεγχθεί η παρουσία όλων των ιατρών στο ωράριο τους.

Λες και η διοίκηση δεν ξέρει πόσες ώρες (!!!μέρες) παραπάνω δουλεύουν οι ειδικευόμενοι! Και προφανώς χωρίς ν’ ακούσουμε, ότι για κάθε επιπλέον ώρα που θα καταγράφεται στο παρουσιολόγιο θα δίνονται υπερωρίες ή ρεπό!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !

Σωματειακή Επιτροπή ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ Γιατρών