Συνέδριο για την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων

  • Ρούλα Τσουλέα
συνέδριο
Στο συνέδριο θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν τα πρώτα ευρήματα από ευρεία έρευνα που διεξάγεται στη χώρα μας για την παιδική και εφηβική ψυχική υγεία.

Ολοήμερο συνέδριο για την ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων διοργανώνει την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το συνέδριο προσβλέπει στην ανοιχτή παρουσίαση του προγράμματος προς την ευρύτερη κοινότητα επαγγελματιών ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιών και εφήβων. Επιπλέον, θα παρουσιασθούν και θα συζητηθούν τα πρώτα ευρήματα από ευρεία έρευνα που εκπονείται, με στόχο την αποτύπωση του πεδίου παιδικής και εφηβικής ψυχικής υγείας και των αναδυόμενων αναγκών.

Το συνέδριο θα αρχίσει στις 10 το πρωί. Θα διεξαχθεί στον Φάρο του Kέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (KΠΙΣΝ).

Θα συμπεριλαμβάνει εισηγήσεις και ομιλίες από τον Δρ. Harold Koplewicz, ιδρυτικό πρόεδρο και ιατρικό διευθυντή του Child Mind Institute, εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, ερευνητές και επαγγελματίες από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο. Το κλείσιμο του συνεδρίου θα γίνει από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλο.

Η Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων υλοποιείται στο πλαίσιο της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία του ΙΣΝ, που συμπεριλαμβάνει έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 750 εκατομμυρίων δολαρίων. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Child Mind Institute, φορείς και επαγγελματίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Πρωτοβουλία για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο camhi.gr. Δηλώστε συμμετοχή στο συνέδριο ΕΔΩ.