Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία – «Δεν θα λειτουργήσουν», λένε οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜΘ

  • Iatropedia newsroom
απογευματινά χειρουργεία
Οι ιατρικοί σύλλογοι ΑΜΘ αναφέρουν ότι «η απόπειρα να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, αποτελεί ατελέσφορη πρακτική».

Κοινό δελτίο τύπου συνέταξαν οι ιατρικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) με αφορμή τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία.

Τονίζουν, πως οι Ιατρικοί Σύλλογοι ΑΜΘ, έχοντας επίγνωση του θεσμικού τους ρόλου, συντασσόμενοι με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, θεωρούν, ότι «η απόπειρα να λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, με επικοινωνιακό περιτύλιγμα και τιμοκαταλόγους που επιβαρύνουν τους ασθενείς, αποτελεί ατελέσφορη πρακτική».

Καλούν την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Ωστόσο, τονίζουν, ότι βασική προϋπόθεση αποτελεί η μισθολογική αναβάθμιση και η παροχή κινήτρων (ιδιαίτερα για τις άγονες ειδικότητες στα Περιφερειακά Νοσοκομεία).

Δείτε επίσης: Αυτές είναι οι χειρουργικές κλινικές στην Αττική που συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία

«Θεμελιώδης υποχρέωση της πολιτείας είναι να διασφαλίσει ιατρική περίθαλψη σε όλους τους πολίτες της χώρας. Η Υγεία είναι το ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Η παροχή δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης είναι δικαίωμα των πολιτών και εξασφαλίζεται μέσω  των εισφορών τους στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης(ΕΦΚΑ)», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ertnews / Φωτογραφία iStock