Αυτές είναι οι χειρουργικές κλινικές στην Αττική που συμμετέχουν στα απογευματινά χειρουργεία

  • Iatropedia newsroom
απογευματινά χειρουργεία
Στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Γενικό Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» και Σωτηρία, ξεκινούν άμεσα τα απογευματινά χειρουργεία και στην Αθήνα.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε νωρίτερα σήμερα τον πίνακα της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (1η ΥΠΕ), με τα νοσοκομεία της Αθήνας, τα οποία θα συμμετέχουν και οργανώνουν απογευματινά χειρουργεία.

«Προ ολίγου η 1η ΥΠΕ μας ενημέρωσε για την εξέλιξη της Μεταρρύθμισης του ΕΣΥ με τα απογευματινά χειρουργεία στα Νοσοκομεία ευθύνης της. Θα αναρτώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για την ορθή ενημέρωση των πολιτών. Ευχαριστώ θερμά τις χειρουργικές ομάδες για την Εμπιστοσύνη τους», αναφέρει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

Ο κ.Γεωργιάδης, απαντώντας στις επικρίσεις για έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία, το οποίο καθιστά αδύνατη τη λειτουργεία των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων, είπε: «Τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ και το Σωτηρία, «για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό».

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: Άγονοι οι διαγωνισμοί για αναισθησιολόγους, λόγω των χαμηλών μισθών στο ΕΣΥ

Υπενθυμίζεται ότι, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας στον Ευαγγελισμό για σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, από τις 13:00 ως τις 15:00 και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο, αντιδρώντας στα απογευματινά χειρουργεία.

Φωτογραφία iStock

Διαβάστε επίσης: Απογευματινά χειρουργεία – Έρχεται νέα καινοτομία: Χειρουργικές ομάδες θα ‘περιοδεύουν’ σε Νοσοκομεία της χώρας