Γεωργιάδης: Άγονοι οι διαγωνισμοί για αναισθησιολόγους, λόγω των χαμηλών μισθών στο ΕΣΥ

  • Iatropedia newsroom
Γεωργιάδης
Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για την έλλειψη των αναισθησιολόγων στα δημόσια νοσοκομεία, ενόψει των αντιδράσεων για τα απογευματινά χειρουργεία.

Στις αντιδράσεις για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία απαντά ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και στις καταγγελίες για την έλλειψη αναισθησιολόγων.

Όπως υποστηρίζει ο κ.Γεωργιάδης, γίνονται διαγωνισμοί για πρόσληψη αναισθησιολόγων αλλά βγαίνουν άγονοι, καθώς δεν υπάρχει ανταπόκριση. Ο λόγος που δεν έρχονται οι αναισθησιολόγοι στα δημόσια νοσοκομεία, είναι γιατί οι αμοιβές στο ΕΣΥ είναι πολύ χαμηλές, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Υπουργός, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ.

Ωστόσο, τόνισε πως στόχος της μεταρρύθμισης με τα απογευματινά χειρουργεία είναι να προσελκύσει περισσότερους γιατρούς και ειδικότερα αναισθησιολόγους, προσφέροντάς τους μεγαλύτερες αμοιβές, με τρόπο που και το κράτος να αντέξει το δημοσιονομικό βάρος.

Δείτε επίσης: Απογευματινά χειρουργεία – Έρχεται νέα καινοτομία: Χειρουργικές ομάδες θα ‘περιοδεύουν’ σε Νοσοκομεία της χώρας

«Δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τους μισθούς των αναισθησιολόγων στο ΕΣΥ. Χρειαζόμαστε 3 δις ευρώ για να το κάνουμε αυτό. Αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν. Η μεταρρύθμιση που κάνουμε και τα απογευματινά χειρουργεία και η επιλογή παροχής ιδιωτικού έργου τους δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουν τους μισθούς τους, χωρίς να επιβαρύνεται δημοσιονομικά το ΕΣΥ», είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Επίσης, είπε ότι τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ και το Σωτηρία, «για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό».

Δείτε τι είπε ο Υπουργός Υγείας σήμερα το πρωί:


Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI