Συνεχίζεται το θρίλερ με τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι υπάρχει "παράλογη, προκλητική και απαράδεκτη διάταξη" στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία προβλέπει παράβολο 500.000 ευρώ για τη λειτουργία των Μ.Η.Ν από τους γιατρούς, και μόλις 1.000 ευρώ από τις ιδιωτικές κλινικές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ότι στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υπάρχει μια «απαράδεκτη και παράλογη ρύθμιση  που ευνοεί προκλητικά τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των ιατρών της Αθήνας. Ειδικότερα στο άρθρο 30  του Ν.4486 /2017 (ΦΕΚ Α 115 )προβλέπεται η καταβολή παραβόλου 500.000 ευρώ από τους γιατρούς  για τη λειτουργία ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας  και μόλις 1.000 ευρώ για τη λειτουργία Μ.Η.Ν εντός ιδιωτικών κλινικών!».

Και αναφέρουν από τον ΙΣΑ:

«Ευελπιστούμε ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και δεν γίνεται εκ του πονηρού προκειμένου να ευνοηθούν τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των ιατρών της Αθήνας.

Ερωτάται ο ΠΙΣ που  συμμετείχε στη διαβούλευση και εκπροσώπησε τον ιατρικό κλάδο κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου τι έκανε  για την διόρθωση της προκλητικής και απαράδεκτης αυτής διάκρισης εις βάρος των ιατρών της Αθήνας.

Ζητούμε την άμεση διόρθωση του εν λόγω άρθρου που εκθέτει το νομοθέτη και έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο διαφορετικά θα προβούμε σε όλες  τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατέψουμε τους γιατρούς μέλη μας».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Να θυμίσουμε ότι οι γιατροί μέτοχοι σε ΜΗΝ έχουν δει το νόμο με τις προδιαγραφές και τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ να αλλάζουν ανά υπουργό Υγείας την ώρα που επένδυσαν εκατομμύρια ευρώ στις μονάδες αυτές. Πρόκειται για πρότυπες ΜΗΝ για γυναικολογικά, οφθαλμιατρικά, γαστρεντερολογικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζονται επεμβατικά εντός λίγων ωρών στοιχίζοντας λιγότερο σε ιδιωτικό και ασφαλιστικό επίπεδο.