Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου: Η πρώτη εμφάνιση της Celine Dion μετά τη διάγνωσή της

  • Iatropedia newsroom
Celine Dion
Η Celine Dion έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή των βραβείων Grammy, μετά τη διάγνωσή της με το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου.

Συγκίνηση προκάλεσε η πρώτη εμφάνιση της Celine Dion, μετά τη διάγνωσή της με Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome-SPS), στη σκηνή των βραβείων Grammy, το βράδυ της Κυριακής 04 Φεβρουαρίου 2024.

Η διάσημη τραγουδίστρια αποκάλυψε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι πάσχει από τη σπάνια νευρολογική διαταραχή Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ατόμου, μια ανίατη ασθένεια, που χαρακτηρίζεται από κυμαινόμενη μυϊκή ακαμψία στον κορμό και τα άκρα και αυξημένη ευαισθησία σε ερεθίσματα όπως ο θόρυβος και το άγγιγμα.

«Σας ευχαριστώ όλους. Σας αγαπώ. Είστε πανέμορφοι. Όταν σας λέω ότι είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, το εννοώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Όσοι είναι ευλογημένοι να βρίσκονται στην τελετή των Grammy, δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρούν δεδομένη την αγάπη και τη χαρά που φέρνει η μουσική στις ζωές μας και σε όλο τον κόσμο», είπε η Celine Dion, παρουσιάζοντας το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς.

Η νόσος είναι προοδευτικά εξελισσόμενη και ανίατη. Όπως είχε πει η Celine Dion, στην ίδια προκαλεί μεταξύ άλλων ακούσιους σπασμούς στις φωνητικές χορδές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τραγουδήσει, ενώ το 2023 η δερφή της είχε αποκαλύψει ότι σταδιακή χάνει τον έλεγχο των μυών της.

Πηγή: Newsit | Φωτογραφία Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy

Διαβάστε επίσης: Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome): Τι προκαλεί και τι νιώθουν οι ασθενείς