Συνάντηση ΣΦΕΕ με τον Διοικητή του Ταμείου Ανάκαμψης, με επίκεντρο το εθνικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0»

  • Γιάννα Σουλάκη
ΣΦΕΕ
Συνάντηση μεταξύ των Γενικών Διευθυντών των εταιρειών-μελών του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Διοικητή της Υπηρεσίας Συντονισμού του ταμείου Ανάκαμψης και Αυθεντικότητας (ΤΑΑ), Νίκο Μαντζούφα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, με κεντρικό θέμα την υλοποίηση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ ΣΦΕΕ και ΤΑΑ ήταν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, με αφορμή το σχέδιο ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» .

H εκδήλωση έγινε στο πλαίριο του 5ου Executive Briefing του ΣΦΕΕ, θεσμός που έχει καθιερωθεί πια τα τελευταία χρόνια και αφορά συναντήσεις και σταθερή επικοινωνία με τα μέλη της Κυβέρνησης και τους φορείς που σχετίζονται με τον χώρο του φαρμάκου της Υγείας.

Κατά την συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη της περαιτέρω βελτίωσης του πλαισίου του επενδυτικού clawback, το οποίο πέραν από την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, δύναται με την ενίσχυση των επενδύσεων σε Έρευνα & Ανάπτυξη να διασφαλίζει καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες στον Έλληνα ασθενή, ενώ παράλληλα καθιστά την Ελλάδα πόλο έλξης επενδύσεων στον τομέα της υγείας.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η περαιτέρω ψηφιοποίηση της υγείας και η τεχνολογική αναβάθμιση των νοσοκομείων.