Συνάντηση Πλεύρη – Μπακογιάννη για την παράδοση 18 απινιδωτών στον Δήμο Αθηναίων

  • Γιάννα Σουλάκη
ΠΛΕΥΡΗΣ
Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης  συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιαννη και του παρέδωσε 18 απινιδωτές για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και την προστασία του πληθυσμού της πόλης.

Την έναρξη του προγράμματος τοποθέτησης απινιδωτών σε διάφορα σημεία του Δήμου Αθηναίων και κυρίως σε μέρη που σχετίζονται με δραστηριότητες αθλητισμού και  πολιτισμού, εγκαινίασαν σήμερα με συνάντησή τους ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.  

Μετά τη συνάντηση και την παράδοση 18 απινιδωτών, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης δήλωσε πως το πρόγραμμα εκτός από τον ΟΠΑΝΔΑ και τα δημοτικά ιατρεία, αναμένεται να επεκταθεί και στα αθλητικά σωματεία, κυρίως τα ερασιτεχνικά, «ώστε να βοηθήσουμε να αποτραπεί κάτι το οποίο ζούμε συχνά: συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους επειδή εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε η δυνατότητα για έναν απινιδωτή που θα μπορούσε να τους σώσει τη ζωή. Θεωρούμε ότι όλο αυτό το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλους δήμους και σε άλλα αθλητικά σωματεία και θα δημιουργήσει μια καλύτερη ποιότητα στο κομμάτι της παρεχόμενης υπηρεσίας, ώστε να αποτρέψουμε ατυχή συμβάντα», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αφού ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για την προσφορά των απινιδωτών στον Δήμο, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του Υπουργείου Υγείας με τον Δήμο Αθηναίων σχετικά με τα Covid Test που διενεργούνται από τον ΕΟΔΥ στα δημοτικά ιατρεία, αλλά και τις κοινές δράσεις για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της πρωτεύουσας.

«Η συμβολή του Υπουργείου στις δράσεις μας για τους αστέγους, αλλά και τους χρήστες ναρκωτικών, είναι σημαντική και θα διευρυνθεί», ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε πως οι απινιδωτές που εξασφάλισε το Υπουργείο Υγείας για τον Δήμο Αθηναίων «αποτελούν μία πολύ μεγάλη στήριξη και μία ουσιαστική παρέμβαση, η οποία πραγματικά μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές, κυρίως στους χώρους άθλησης. Γι’ αυτό και όλοι εμείς αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά, γνωρίζοντας, μάλιστα, πως αυτή είναι μόνο η αρχή ενός πλέγματος παρεμβάσεων οι οποίες θα «ξεδιπλωθούν» το επόμενο διάστημα για να κάνουμε καλύτερη και πιο ασφαλή την καθημερινότητα των πολιτών. Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στον Υπουργό για την πολύτιμη αυτή προσφορά στους πολίτες της Αθήνας».