Συνάντηση Κικίλια – Χαρδαλιά στην Πολιτική Προστασία: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε έναν παγκόσμιο εχθρό: τον κορονοϊό»

  • Γιάννα Σουλάκη
Τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια υποδέχθηκε σήμερα στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας στο κτίριο "Φάρος", ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στο κέντρο ιχνηλάτησης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιχνηλάτες, τους οποίους ευχαρίστησε για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας συνεχάρη τα στελέχη του Κέντρου Επιχειρήσεων και ιδιαιτέρως τον υφυπουργό κ. Χαρδαλιά, για την υπευθυνότητα και την εξαιρετική προσπάθεια που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Θα ήθελα κ. Υφυπουργέ, να σας συγχαρώ όλους για την εξαιρετική προσπάθεια που έχετε κάνει. Να ζητήσω μέσα από την καρδιά μου, να κάνουμε κουράγιο και υπομονή και να προσπαθήσουμε λίγο ακόμα», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο της Πολιτικής Προστασίας εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης Δημόσιας Υγείας, να φτάνει στα τέσσερα σημεία της χώρας, «από το Βορρά μέχρι το Νότο, την Ανατολή και τη Δύση και να ιχνηλατεί ακόμη και το τελευταίο χωριό, ακόμα και στην τελευταία περιοχή όπου υπάρχει συρροή. Το έχει κάνει η Πολιτική Προστασία, όλους αυτούς τους μήνες», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας και τόνισε ότι εν όψει των εμβολιασμών, πρέπει όλοι να αντέξουμε … λίγο ακόμα!

«Πρέπει να αντέξουν λίγο ακόμα οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, η κοινωνία μας, όλες οι δομές, οι γιατροί μας, τα Νοσοκομεία μας. (…) Ενδεχομένως στην αρχή της κρίσης να μην φανταζόμασταν ούτε εμείς οι ίδιοι ποιο ήταν το μέγεθος της δουλειάς το οποίο αναλαμβάνουμε να διεκπεραιώσουμε και τι θα απαιτείτο. Βλέπω ανθρώπους εδώ που έχουν ξεπεράσει ξανά και ξανά τα όριά τους και τις δυνάμεις τους και κάνουν μια συγκλονιστική προσπάθεια».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Π.Π. Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με το Υπουργείο Υγείας:

«Και σε αυτή την επιχειρησιακή λογική και σε αυτή την επιχειρησιακή δυνατότητα η Πολιτική Προστασία είναι εδώ στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας για να συνδράμει με τα δικά της μέσα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.  Σε όλη αυτή τη διαδρομή -το λέω σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται- νομίζω ότι αναδείχθηκε ότι μέσα από τη συνεργασία, μέσα από τη συνεννόηση, μέσα από τον κοινό βηματισμό, οι υγειονομικοί, το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι όσοι εμπλέκονται κάτω από την ομπρέλα αυτή, έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό να έχει έναν αντίκτυπο στην ίδια την κοινωνία που δεν είναι άλλος από το ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε εδώ και δίνουμε τον αγώνα μας καθημερινά, σκληρά, ώστε να μπορέσουμε να προασπίσουμε τη Δημόσια Υγεία και την ανθρώπινη ζωή».

Τέλος ο Βασίλης Κικίλιας, είπε ότι στη μάχη πολλές φορές ξεχνάμε τα αυτονόητα: «Αυτό δεν είναι αυτονόητο, το να πεις στους ανθρώπους οι οποίοι αγωνίζονται και παλεύουν ένα «μπράβο», ένα «κουράγιο» και ένα «λίγο ακόμα».