Συνάντηση ΕΝΕ- ΠΙΣ για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Κοινό πλαίσιο μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών για την ΠΦΥ προωθείται αυτόν τον καιρό μετά την συνάντηση που είχαν τα δύο μέρη για να ανταλλάξουν απόψεις.

Αντιπροσωπία της ΕΝΕ αποτελούμενη από τους κ.κ. Αριστείδη Δάγλα, Γεώργιο Αβραμίδη, Μαρία Μηλάκα και Αγορίτσα Κουλούρη, συναντήθηκε στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με το ΔΣ του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών κατόπιν πρόσκλησης της προέδρου κ. Μαρίας Τσιρώνη, προκειμένου να τεθεί ένα κοινό πλαίσιο πρότασης, αναφορικά με το σχεδιασμό των νέων υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Διαβάστε τι αναφέρουν από την ΕΝΕ:

Με συνισταμένη τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος υγείας, οι εκπρόσωποι της ΕΝΕ τόνισαν την ανάγκη της ανάδειξης του ρόλου του Νοσηλευτή στην ΠΦΥ και της θεσμοθέτησης της ειδικότητας του Κοινοτικού Νοσηλευτή, μέσα σε ένα δίκτυο φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας που θα εστιάζει στην πρόληψη και τη φροντίδα των πληθυσμών αναφοράς και θα διαρθρώνεται διοικητικά σε διακριτές και ισότιμες υπηρεσίες: Την Ιατρική, τη Νοσηλευτική και τη Διοικητική.

Με την πεποίθηση ότι οι τελικοί αποδέκτες των υπηρεσιών υγείας θα τύχουν της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης από τη διεπιστημονική ομάδα υγείας, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο γιατρός και ο νοσηλευτής, η συνεργασία της ΕΝΕ με τον ΠΙΣ θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς της υγειονομικής πραγματικότητας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ν.Ε

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Σκουτέλης Αριστείδης Δάγλας