Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη! Αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο και έρχονται μέτρα!

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεσσαλονίκη
Μεγάλη ανησυχία προέκυψε από την ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων για τη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με του επιδημιολόγους και τον καθηγητή παθολογίας - λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας παρουσίασε παρουσίασε τα στοιχεία με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων, καθώς και τα στατιστικά για την εικόνα μετάδοσης του ιού σε κάθε περιοχή. Με βάση αυτά τα στοιχεία, εκτός από την εκτίμηση για την εξέλιξη της πανδημίας στις περιοχές που ήδη βρίσκονται στη ζώνη αυξημένης επιτήρησης, διαπιστώθηκε -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- ότι αρχίζουν και παρατηρούνται κάποιες αυξητικές τάσεις στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κάτι που θα συζητήσει εκτενώς ο πρωθυπουργός με τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Ζέρβα.

Οι αυξητικές τάσεις του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, θα συζητηθούν εκτενών μέσω τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Αναμένεται να αποφασιστεί η εφαρμογή υγειονομικών μέτρων στη συμπρωτεύουσα

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι υφυπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, η αρμόδια υφυπουργός για Θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, οι γενικοί γραμματείς Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Επιστήμης των Δεδομένων Κίμων Δρακόπουλος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν