Συμβολική κατάληψη των νοσοκομειακών γιατρών στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

  • Γιάννα Σουλάκη
ΟΕΝΓΕ
Συμβολική κατάληψη, ως διαμαρτυρία ενάντια στις θέσεις που εξέφρασε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για την μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, με ταυτόχρονη απασχόληση ιδιωτών γιατρών σε αυτά, πραγματοποίησε η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΓΝΕ)

Κινητοποίηση στα γραφεία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο Κολωνάκι πραγματοποίησε το πρωί η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), με αφορμή τις θέσεις που εξέφρασε πρόσφατα ο ΠΙΣ, για τις οποίες μάλιστα οργανώνει και ημερίδα τις επόμενες ημέρες.

Δείτε επίσης: Αντιδράσεις για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα Δημόσια Νοσοκομεία

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εισέβαλαν στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κρέμασαν πανό με σύνθημα «ΟΧΙ στα Δημόσια Νοσοκομεία – Επιχειρήσεις», πέταξαν τρικάκια και αφού παρέμειναν λίγη ώρα, αποχώρησαν.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες

 κατάληψη

ΟΕΝΓΕ: Ποιες θέσεις εξέφρασε ο ΠΙΣ

1. Λειτουργία των νοσοκομείων ως «ΝΠΙΔ – μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις» ως ακρογωνιαίος λίθος για την εμβάθυνση της λειτουργίας ως αυτοτελείς επιχειρηματικές μονάδες.

2. Σύνδεση με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, επέκταση της ολοήμερης λειτουργίας και της σύνδεσης με ιδιώτες – επιχειρηματίες υγείας, ως στοιχεία για την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των «εσόδων-κερδών» των δημόσιων νοσοκομείων – «μη κερδοσκοπικών επιχειρήσεων».

3. Κάλυψη κενών και αναγκών με «locum» και επίθεση στις σταθερές σχέσεις εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, επέκταση των διαφόρων λογιών ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Η ΟΕΓΝΕ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της:

«Δεν πρόκειται για καινούργιες απόψεις. Είναι θέσεις που εκφράζονται καθαρά στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιγράφονται και στο πρόγραμμα της ΝΔ. Είναι στην ίδια κατεύθυνση με τις πρωτοβουλίες που πήρε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα όπως εκφράστηκαν με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης. Ξέρουμε καλά ότι οι επιχειρούμενες αυτές αλλαγές οδηγούν σε περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και κάλυψη ελαχίστων υπηρεσιών από το κράτος. Για μια σειρά από βασικές υπηρεσίες υγείας ο ασθενής θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του».