Συμφωνία BridgeBio Pharma – Bayer για την κυκλοφορία φαρμάκου για την καρδιά στην Ευρώπη

  • Iatropedia newsroom
Σε συμφωνία με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer για την κυκλοφορία φαρμάκου της για συγκεκριμένη καρδιακή πάθηση στην Ευρώπη κατέληξε η BridgeBio Pharma.
Το πειραματικό φάρμακο, που ονομάζεται ακοραμίδη, αναπτύσσεται ως από του στόματος θεραπεία για τη σχετιζόμενη με την τρανσθυρετίνη αμυλοειδική μυοκαρδιοπάθεια (ATTR-CM)

Σε συμφωνία με τη γερμανική φαρμακοβιομηχανία Bayer για την κυκλοφορία φαρμάκου της για συγκεκριμένη καρδιακή πάθηση στην Ευρώπη κατέληξε η BridgeBio Pharma.

Το πειραματικό φάρμακο, που ονομάζεται ακοραμίδη, αναπτύσσεται ως από του στόματος θεραπεία για τη σχετιζόμενη με την τρανσθυρετίνη αμυλοειδική μυοκαρδιοπάθεια (ATTRCM), στην οποία μη φυσιολογικές εναποθέσεις μιας πρωτεΐνης που ονομάζεται αμυλοειδές συσσωρεύονται στην καρδιά και μπορούν να προκαλέσουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Το πειραματικό φάρμακο έδειξε σημαντική βελτίωση στους ασθενείς σε μελέτη τελικού σταδίου τον Ιούλιο. Ήταν 1,8 φορές καλύτερο από το εικονικό φάρμακο σε ό,τι αφορά την πρόληψη θανάτου, νοσηλείας και τη βελτίωση στην ικανότητα κάλυψης απόστασης 6 λεπτών με τα πόδια.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή υγείας έχει ορίσει ως ημερομηνία δράσης την 29η Νοεμβρίου, ενώ ενδεχόμενη έγκριση του φαρμάκου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται μέσα στο το 2025.

Εάν εγκριθεί, το φάρμακο θα ανταγωνίζεται το Vyndamax (ταφαμίδη) της Pfizer, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί στις ΗΠΑ για την πάθηση.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

HPV: Ανεμβολίαστα τα μισά κορίτσια στη χώρα μας – Χάνουμε τους στόχους του ΠΟΥ

Αλκοόλ: Πότε να σας ανησυχήσει το ποτό την ημέρα

Λίπος στο συκώτι: Γιατί είναι επικίνδυνο και πώς μπορεί να μειωθεί