Σύλλογος ΦΛΟΓΑ: Διάθεση 1 εκατ. ευρώ στα Νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Α. Κυριακού

  • Ρούλα Τσουλέα
Φλόγα
Από το 2010 η «Φλόγα» έχει στηρίξει τα παιδιατρικά νοσοκομεία με δωρεές άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα εκατομμύριο ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του θεραπευτικού και διαγνωστικού εξοπλισμού των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας, θα διαθέσει ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλσματική Ασθένεια «Φλόγα».

Την σχετική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου. Τα χρήματα θα διατεθούν στα νοσοκομεία Αγία Σοφία και Π. & Α. Κυριακού.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος «Φλόγα» σε ανακοίνωσή του, για τη δωρεά έχει ενημερωθεί εγγράφως το Υπουργείο Υγείας με επιστολή προς τον υπουργό Α. Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με την επιστολή, από το 2010 έως σήμερα η «Φλόγα» έχει στηρίξει τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία με συνολικές δωρεές άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σύλλογος ζητά από το Υπουργείο την άδεια να επικοινωνήσει με τους διευθυντές των τμημάτων που κυρίως φροντίζουν τα παιδιά με καρκίνο, ώστε να καταγράψει τις ανάγκες τους. Τα τμήματα αυτά είναι, μεταξύ άλλων:

  • Τα ακτινοθεραπευτικά
  • Τα χειρουργεία
  • Τα παθολογοανατομικό
  • Οι εντατικές
  • Τα τμήματα ιατρικών απεικονίσεων κ.λπ.

Ύστερα θα προχωρήσει στην προμήθεια σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού «με μοναδικό στόχο να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες» προς τα παιδιά.

«Η υποστήριξη του κόσμου μάς δίνει τη δυνατότητα να στηρίζουμε οικονομικά τη φροντίδα του παιδιού σε όλα τα επίπεδα και για αυτό οφείλουμε να ενημερώνουμε για τη διάθεση των δωρεών που λαμβάνουμε», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.