Συλλογική σύμβαση γιατρών με ΕΟΠΥΥ και η ιλαρά αντικείμενα διαβούλευσης…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνάντηση με το ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με σκοπό να συζητηθούν τα σοβαρά θέματα που αφορούν τον τομέα της υγείας και τη συλλογική σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τον ΠΙΣ για τους γιατρούς ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Εν τω μεταξύ στη Θεσσαλονίκη ο καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετείχε σε ευρεία επιστημονική συνάντηση για την αντιμετώπισης της ιλαράς...

 

Ο υπουργός πρότεινε να συγκροτηθεί μια Ομάδα Εργασίας μεταξύ υπουργείου Υγείας, ΠΙΣ και ΕΟΠΥΥ με αντικείμενο τη διαμόρφωση των όρων της συλλογικής σύμβασης και παρουσίασε το πλαίσιο για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία με βασικές παραμέτρους την ορθολογικότερη αξιοποίηση κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, την δυνατότητα σε όλους του γιατρούς να συμβληθούν χωρίς να υπάρξει κανένας αποκλεισμός, τη διευκόλυνση της εισόδου νέων γιατρών στο σύστημα και τη συνεκτίμηση της χωρητικότητας του ΕΣΥ για τον προσδιορισμό των απαραίτητων επισκέψεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, ο αν. γενικός γραμματέας για την ΠΦΥ, Σταμάτης Βαρδαρός και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος.

ΚΕΕΛΠΝΟ για ιλαρά

Σε ένα κατάμεστο ακροατήριο πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη η επιστημονική συνάντηση-ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ιλαρά, που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, την Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. και το Εργαστήριο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Γενικής Ιατρικής και Έρευνας Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής του Α.Π.Θ.

Πρόκειται για τη τρίτη κατά σειρά ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την επιδημία ιλαράς από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με την πρώτη να έχει γίνει στην Αθήνα (6.2.2018), σε συνεργασία με το ΓΝ «Ο Ευαγγελισμός» και τη δεύτερη στον Πειραιά (21.2.2018), σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιώς και το θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν».

Η μεγάλη προσέλευση επαγγελματιών υγείας, διοικητικών παραγόντων στον τομέα υγείας, φοιτητών ιατρικών και νοσηλευτικών σχολών κ.α., το πλήθος ερωτήσεων προς τους ομιλητές και ο πλούσιος διάλογος που ακολούθησε την ενημέρωση ανέδειξαν την ανάγκη και το αίτημα των επαγγελματιών υγείας για συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε θέματα δημόσιας υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων δημόσιας υγείας

Kοινή άλλωστε ήταν η διαπίστωση της επιτακτικής ανάγκης για αποτελεσματική διασύνδεση των υγειονομικών φορέων, ώστε να γίνεται επιτυχής αντιμετώπιση των εκάστοτε προβλημάτων και αναγκών δημόσιας υγείας.Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κύριοι Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, αν.Καθηγητής Χειρουργικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΕΛΠΝΟ, Ευστρ. Πλωμαρίτης, Διοικητής 4ης ΥΠΕ και Π. Παπαδόπουλος, Υποδιοικητής 3ης ΥΠΕ ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Αλ. Μπένος,  Καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής & Πρωτ/θμιας Φροντίδας Υγείας ΑΠΘ.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει  πλήρη επίγνωση του θεσμικού του ρόλου και της θεμελιώδους σημασίας της έγκυρης ενημέρωσης και  ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας για την πρόληψη και έλεγχο κάθε επιδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα συνεχίσει συστηματικά να απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και να τους καθιστά κοινωνούς του πλούσιου επιστημονικού του έργου, με τους πλέον πρόσφορους τρόπους και επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή  συνεργασία με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς» δήλωσε μετά από το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ κ.Ρόζενμπεργκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν