Στους ιδιώτες γιατρούς οι ασθενείς! Γυρνούν την πλάτη στο ΠΕΔΥ του Άδωνι

  • Iatropedia
Τυφλή εμπιστοσύνη στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ φαίνεται ότι δείχνουν τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων αφού όπως προκύπτει από στοιχεία, καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των επισκέψεων στα ιδιωτικά τους ιατρεία. Πράγμα που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι δείχνουν σαφή προτίμηση προς τους ιδιώτες ενώ γυρνούν την πλάτη στο ΠΕΔΥ του Άδωνι το οποίο είναι γυμνό από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ) παρά τις ελλείψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς και την ύπαρξη του πλαφόν των 200 επισκέψεων, το 2013 πραγματοποιήθηκαν 9.236.337 επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ, παρουσιάζοντας μία αύξηση σε ποσοστό που φτάνει το 11,7% σε σχέση με το 2012 !

Αντίθετα το 2013 σε σχέση με το 2012, παρουσιάστηκε σημαντική μείωση των επισκέψεων στις δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ κατά 27,2%.

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος των γιατρών ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Ελευθερίου επισημαίνει ότι τα παραπάνω νούμερα δείχνουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, ενώ αυξάνουν την ευθύνη όλων μας για ακόμη πιο ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες.

Αρχίζουν τα παζάρια

Στο μεταξύ την προσεχή εβδομάδα ξεκινά επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, ως ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ''.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ελευθερίου μετά από επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δ. Κοντό, έλαβε την διαβεβαίωση ότι την προσεχή εβδομάδα ξεκινά επίσημα η διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ και της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ με σκοπό τον καθορισμό των όρων της νέας σύμβασης των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ κ. Γιώργος Ελευθερίου

Να σημειωθεί ότι οι βασικοί διαπραγματευτικοί στόχοι των μελών της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ είναι:

το δικαίωμα ανανέωσης όλων των συμβάσεων, η διασφάλιση τακτικής και επαρκούς χρηματοδότησης, η αναβάθμιση των ιατρικών αμοιβών, η βελτίωση των συνθηκών συνεργασίας με τακτική πληρωμή των δεδουλευμένων και τέλος η επαρκή – ποιοτική εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Πάντως τα μέλη της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ επισημαίνουν ότι δεν συμφωνούμε με καμία ρύθμιση που θα περιορίζει την ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών, μέσω του ασφαλιστικού τους ταμείου, σε ιατρικές υπηρεσίες. Καλούμε τον ΕΟΠΥΥ να διασφαλίσει την ΠΛΗΡΗ πρόσβαση των ασθενών μας σε φάρμακα και εξετάσεις.

Η ιατρική δεν είναι μαθηματικά και δεν ασκείται με στείρα και περιοριστική εφαρμογή πρωτοκόλλων, κάτι τέτοιο θα έβαζε σε σοβαρό κίνδυνο την δημόσια υγεία καθώς τα πρωτόκολλα, όπου εφαρμόζονται, εφαρμόζονται ως πρόταση αντιμετώπισης ασθενειών και όχι ως περιοριστικοί κανόνες στην θεραπεία των ασθενών!''

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ έθεσε για άλλη μία φορά το θέμα της διασύνδεσης των ηλεκτρονικών συστημάτων μεταξύ e-συνταγογράφησης και e-δαπυ. Εδώ και πολύ καιρό πρώτη η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ έχει θέσει το θέμα της αυτόματης καταχώρησης των επισκέψεων και πράξεων στο σύστημα πληρωμής, με σκοπό την διευκόλυνση του έργου των ιατρών.

Τέλος επισημαίνουν την ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ πληρωμής των δεδουλευμένων καθώς ακόμη ΔΕΝ έχει πιστωθεί το σχετικό ποσό και οι ιατροί παραμένουν απλήρωτοι από τον Οκτώβριο του 2013, ζητάμε επίσης την ΑΜΕΣΗ αποπληρωμή του παρακρατηθέντος 10% από την 1/1/2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισαν τα όργανα: Ξεκινά η διαθεσιμότητα γιατρών του πρώην ΙΚΑ-οδηγών νοσοκομείων! Στον αέρα κλινικές-νοσοκομεία

Χωρίς εργαστηριακές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ! Ρευστό τέλος

Colpo grosso για κρυφή αύξηση συμμετοχής στα φάρμακα! Νέο χαράτσι για ασθενείς

Νεκρώνει την Τετάρτη η Υγεία! Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία-φαρμακεία