Στοπ στις παράνομες πλαστικές στο ΕΣΥ

  • Iatropedia
Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών ώστε να σταματήσουν οι παράνομες πλαστικές επεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα στα δημόσια νοσοκομεία, ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ήδη ξεκίνησαν ελέγχους και οι «ράμπο» υγείας.

Παρά την κρίση και τις αλλεπάλληλες καταγγελίες συνεχίζονται οι πλαστικές επεμβάσεις αισθητικού χαρακτήρα στα δημόσια νοσοκομεία. Διάφοροι επιτήδειοι του ΕΣΥ αξιοποιώντας το ανεξέλεγκτο δημόσιο σύστημα, φροντίζουν ακόμη και σήμερα να κάνουν πλαστικές επεμβάσεις σε πελάτες-ασθενείς τους αξιοποιώντας τα υλικά των δημοσίων νοσοκομείων.

Με εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας οι ελεγκτές δημόσιας υγείας (ΣΕΥΥΠ) ξεκίνησαν ήδη ελέγχους ενώ ο σχετικός φάκελος εστάλη και στην εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών κ.Ελ.Ράϊκου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιούν ως βασικό επιχείρημα τις χαμηλότερες τιμές των δημοσίων νοσοκομείων προσελκύοντας έτσι τους πελάτες τους, αφού χρεώνουν κοντά στα 2000 ευρώ την επέμβαση όταν στα ιδιωτικά νοσοκομεία η τιμή φθάνει ακόμη και τα 5000 ευρώ.

Η επιβάρυνση για το δημόσιο σύστημα σχετίζεται με τα υλικά που χρησιμοποιούνται φυσικά παράνομα αλλά και δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν