Στοπ από τον FDA στις δοκιμές φαρμάκου για τον αιματολογικό καρκίνο

  • Iatropedia newsroom
Στοπ από τον FDA σε φάρμακο για τον αιματολογικό καρκίνο
Η εταιρεία θα σταματήσει να δοκιμάζει το φάρμακο, το magrolimab, για όλους τους καρκίνους του αίματος και θα επανεξετάσει την ασφάλειά του σε άλλες μελέτες

Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αποφάσισε σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, να αναστείλει τις δοκιμές φαρμάκου της Gilead Sciences για τον αιματολογικό καρκίνο μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θανάτου ασθενών, σύμφωνα με ορισμένες μελέτες.

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η εταιρεία.

Η εταιρεία θα σταματήσει να δοκιμάζει το φάρμακο, το magrolimab, για όλους τους καρκίνους του αίματος και θα επανεξετάσει την ασφάλειά του σε άλλες μελέτες, όπως αυτές σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου και του μαστού.

Το φάρμακο είναι μια θεραπεία με αντισώματα που μπλοκάρει έναν τύπο πρωτεΐνης, που ονομάζεται CD47, η οποία βοηθά τα προβληματικά κύτταρα να αποφύγουν την καταστροφή από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ανάλυση δοκιμής σε τελευταίο στάδιο και άλλες μελέτες έδειξαν αυξημένο κίνδυνο θανάτου, είπε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι έδειξε επίσης ότι το φάρμακο ήταν απίθανο να πετύχει στις δοκιμές.

Η εταιρεία είχε διακόψει τη μελέτη του φαρμάκου σε συνδυασμό με ένα είδος χημειοθεραπείας σε ασθενείς με υψηλότερο κίνδυνο μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων τον Ιούλιο.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο 8χρονου

Θόρυβος στα γόνατα: Τι μπορεί να κρύβει

Το διαζύγιο σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να είναι πιο σκληρό για τις γυναίκες