Στον αέρα το Ογκολογικό “Άγιοι Ανάργυροι”! Χωρίς γιατρούς και υλικά

  • Iatropedia
Ο σεισμός το γκρέμισε. Το νοσοκομείο ξαναχτίστηκε από την αρχή. Σήμερα κινδυνεύει να μείνει χωρίς γιατρούς. Υλικά δεν έχει ούτε για δείγμα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Πως μπορεί άραγε ένα νοσοκομείο να εξυπηρετήσει ασθενείς όταν δεν έχει υλικά και οι γιατροί του είναι με το ένα πόδι μέσα στο σύστημα και με το άλλο μέσα;

Ιδού η απορία.

Το ογκολογικό νοσοκομείο Κηφισιάς “Άγιοι Ανάργυροι” όμως θεωρητικά θα πρέπει να αποσυμφορήσει άλλα μεγάλα νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός ή το Αττικόν με τα οποία συνεφημερεύει.

Και το πρόβλημα έχει ως εξής:

Στους “Αγίους Αναργύρους” απασχολούνται σήμερα στο μεγαλύτερό τους ποσοστό (κοντά στο 80%) γιατροί που εργάζονταν στα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ και είχαν σχέση εργασίας μη αποκλειστικής απασχόλησης. Γεγονός που σημαίνει πως είχαν δικαίωμα και για ιδιωτικό ιατρείο. Με τον πρόσφατο νόμο όμως οι συγκεκριμένοι γιατροί όπως και όλοι όσοι ανήκαν στο ΙΚΑ έπρεπε να διαλέξουν μεταξύ του δημοσίου συστήματος και του ιδιωτικού τους ιατρείου.

Όσοι επέλεξαν το δημόσιο σύστημα μπορεί να συνεχίζουν να εργάζονται στους “Αγίους Αναργύρους” αλλά έχουν προσφύγει και στα δικαστήρια για να δικαιωθούν ώστε να μη χρειαστεί να διακόψουν το ιδιωτικό τους έργο. Γι αυτό και ορισμένοι εξαιτίας της δικαστικής εκκρεμότητας δεν έχουν βάλει ακόμη λουκέτο στα ιατρεία τους.

Όμως αυτό σημαίνει πως αν η δικαιοσύνη αποφανθεί πως θα πρέπει οριστικά να επιλέξουν, είναι πιθανό να θελήσουν να εγκαταλείψουν το νοσοκομείο.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά λιγοστεύουν και οι ειδικευόμενοι καθώς η λίστα προέρχεται από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ, η οποία όμως έχει “κλείσει” ήδη από το 2011.

Χειρουργεία χωρίς υλικά

Και δεν είναι μόνο αυτά. Οι γιατροί των Αγίων Αναργύρων ….παρακαλούν για ένα χειρουργικό υλικό για να μπορέσουν να κάνουν επέμβαση στους ασθενείς τους καθώς στοκ στο νοσηλευτικό ίδρυμα δεν υπάρχει.

Είναι χαρακτηριστικό πως ορθοπεδικά περιστατικά στέλνονται με το σταγονόμετρο σε σύγκριση με άλλα μεγάλα νοσοκομεία καθώς δεν υπάρχει ούτε δέιγμα ορθοπεδικού υλικού για να γίνει επέμβαση.

Γι αυτό και οι ιατροί του νοσοκομείου κάλεσαν την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς για να θέσουν όλα τα προβλήματα ενώ εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο οι ειδικευόμενοι να μην συμμετάσχουν στις εφημερίες του Δεκεμβρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε πως η κρίση “έφαγε” αντιδραστήρια και υλικά στα νοσοκομεία!

Έρχεται ρευστό στους γιατρούς! Πως θα πάρουν πίσω χρήματα από το επίδομα βιβλιοθήκης

Δραστική ουσία και με τη …βούλα του ΣτΕ! Πως θα συνταγογραφούν οι γιατροί

Παρενέργειες φαρμάκων και στα Smart Phone! Τι σύστημα φτιάχνει ο ΕΟΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν