Στομαχικές διαταραχές:Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε;

  • Iatropedia
Οι στομαχικές διαταραχές είναι πολύ συνηθισμένες το καλοκαίρι.Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τις στομαχικές διαταραχές είναι να προσέξετε τι τρώτε.

Οι γιατροί συστήνουν συνήθως τη δίαιτα με το ακρωνύμιο BRAT η οποία περιλαμβάνει: Β-μπανάνες, R-ρύζι, Α-μήλου και Τ-τοστ. Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν ικανοποιητικά αποτελέσματα μετά από αυτή τη δίαιτα. Είναι επίσης σημαντικό να είσαστε προσεκτικοί με ό, τι πίνετε. Δείτε τι να φάτε όταν έχετε στομαχικές διαταραχές.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι το τοπ τρόφιμο επειδή είναι εύκολες στη χώνεψη. Περιέχουν επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να αναρρώσετε γρήγορα.

Τζίντζερ

Εκτός από την ανακούφιση της ναυτίας, η πιπερόριζα έχει ιδιότητες που επιτρέπουν την ανακούφιση του πεπτικού συστ'ήματος.

Επειδή περιέχει υψηλά επίπεδα σε αντιοξειδωτικά μπορεί επίσης να βοηθήσει τη γενική υγεία του σώματος. Η πιπερόριζα μπορεί να τρώγεται με πολλούς τρόπους: ωμή ή με το φαγητό.

Πλιγούρι βρώμης

Όταν έχετε στομαχικές διαταραχές, είναι σημαντικό να τρώτε μαλακές τροφές, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πλιγούρι βρώμης είναι μια καλή επιλογή. Επειδή η βρώμη περιέχει διαιτητικές ίνες, συμβάλει στη μείωση των συμπτωμάτων σας και βελτιώνει την κατάσταση στο στομάχι σας.

Μέντα

Μια άλλη καλή τροφή για την αντιμετώπιση των στομαχικών διαταραχών είναι μέντα η οποία μπορεί να καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα και να σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα πολύ γρήγορα.

Ζωμός Κοτόπουλου

Ο ζωμός κοτόπουλου είναι εύπεπτος και για αυτό είναι η νούμερο ένα επιλογή για τις στομαχικές διαταραχές.

Παπάγια

Η παπάγια περιέχει την παπαΐνη και τη χυμοπαπαΐνη ένζυμα, τα οποία μπορεί να καταπραΰνουν το στομάχι, δεδομένου ότι βοηθούν στην πέψη και μειώνουν τον ερεθισμό.

Ρύζι

Το ρύζι απορροφά τα οξέα και τα αέρια στο στομάχι ενώ αντιμετωπίζει τη διάρροια και τις στομαχικές διαταραχές.

Τα απαγορευμένα

Όταν οι στομαχικές διαταραχές είναι στο πικ καλό είναι να μην τρώτε καυτερά, λιπαρά, γαλακτοκομικά, όπρια και πράσινα φυλώση λαχανικά.

πηγή:http://www.newhealthguide.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν