Στόχος οι 1.000 δότες: Καμπάνια ευαισθητοποίησης της Ν.Δ. για τη δωρεά μυελού των οστών

  • Γιάννα Σουλάκη
δωρεά μυελού των οστών
Η Γραμματεία Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα WinCancer διοργάνωσαν στα γραφεία του κόμματος ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά μυελού των οστών.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης ήταν η πρωτοβουλία του κόμματος που στόχο έχει να εγγραφούν, μέσω της κινητοποίησης των φίλων και μελών της Νέας Δημοκρατίας σε όλη την Ελλάδα, 1000 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών μέχρι την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη το Σεπτέμβριο. Για το σκοπό αυτό ήδη στα γραφεία του κόμματος μπορούσαν φίλοι και μέλη του κόμματος να κάνουν τη σχετική αίτηση και να δώσουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου). 

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αφού εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο έργο των φορέων εθελοντισμού σε όλη τη χώρα, ανέπτυξε την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας για τις μεταμοσχεύσεις και τη δωρεά οργάνων.  Ειδικότερα έδωσε έμφαση στη θεσμική και διοικητική αναδιοργάνωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προώθηση της δωρεάς ιστών και οργάνων στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα λοιπά μέλη του προσωπικού των ΜΕΘ, αλλά και την εποπτεία των μονάδων μεταμόσχευσης και την ενίσχυση του επιπέδου μεταμοσχεύσεων στη χώρα. Αφετέρου ο κ. Αυγενάκης δεσμεύθηκε για την ενεργοποίηση και ενίσχυση του θεσμού των Συντονιστών Μεταμοσχεύσεων με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, όπως και για παροχή κινήτρων στις Μ.Ε.Θ. για τον εντοπισμό δοτών και παρακολούθηση των επιδόσεων τους από το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Στην εκδήλωση μίλησε και η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία τόνισε την αξία του εθελοντισμού και τη σημασία της ενημέρωσης προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη δωρεά μυελού των οστών. Ανέφερε μάλιστα ότι τόσο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όσο και η ίδια είναι ήδη εθελοντές δότες μυελού των οστών και προέτρεψε τους παριστάμενους να κάνουν το βήμα και να γίνουν εθελοντές δότες.

Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η κ. Ξένια Παπασταύρου, Γραμματέας Ποιότητας Ζωής της Νέας Δημοκρατίας που διοργάνωσε την εκδήλωση, η οποία υπογράμμισε ότι κάθε πολιτικός φορέας μπορεί και οφείλει να δραστηριοποιείται σε ζητήματα κοινωνικής προσφοράς. Ευχαρίστησε μάλιστα τους εκπροσώπους των φορέων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο παρευρέθηκαν στην εκδήλωση αλλά και μίλησαν για τη δράση τους. Συγκεκριμένα, εκτός από τον κ. Ανδρέα Καραμπίνη, Πρόεδρο του Ελληνικού οργανισμού μεταμοσχεύσεων, στην εκδήλωση μίλησαν και ο κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ο κ. Στέλιος Γραφάκος, επιστημονικός Διευθυντής του συλλόγου Όραμα Ελπίδας, η κ. Μαρία Κώστογλου, εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ – Χάρισε Ζωή, η κ. Μαρία Τρυφωνίδου, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Καρκίνο “Η Φλόγα”, και από την ΑΜΚΕ “Καρκινάκι” οι κ. Γιάννης Λιαρός και κ. Άννα Γιαμπουρά.   
 
Στον χαιρετισμό της η κ. Πίστη Κρυσταλλίδου, εκπρόσωπος του WinCancer, που συνδιοργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση, τόνισε ότι το Wincancer συνεχίζει το όνειρο του Δημήτρη Σιάχου, που υπήρξε σημαντικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, και είχε αγωνιστεί για τη βελτίωση της πολιτικής κατά του καρκίνου στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν