Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι γιατροί για να λύσουν τις διαφορές τους

ΣτΕ
Συνεχίζεται το σήριαλ των "Αρχαιρεσιών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ)", με τους γιατρούς των δύο μεγαλύτερων Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, να προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Οι Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), προσέφυγαν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), καταθέτοντας κοινή αίτηση ακυρώσεως της "πραξικοπηματικής απόφασης", όπως την χαρακτηρίζουν, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Μαϊου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, προβάλλοντας το επιχείρημα της λαθροχειρίας.

Ταυτόχρονα, ο ΙΣΑ έχει κάνει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της Υπουργική Απόφασης με την οποία αίρεται το τεκμήριο αθωότητας για τους γιατρούς της χώρας, καθώς αυτοί, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη του ΙΣΑ, "υπόκεινται σε αναστολή άσκησης ιατρικού επαγγέλματος με μοναδική προϋπόθεση την άσκηση ποινικής δίωξης (και όχι την αμετάκλητη δικαστική απόφαση)".

"Ο ΙΣΑ θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για να προασπίσει τα μέλη του και να διασφαλίσει την νομιμότητα", αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Δικαίωση στο Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ για το μεταβατικό προεδρείο του ΠΙΣ

Πριν από λίγες μέρες, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), δικαίωσε το μεταβατικό προεδρείο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), απορρίπτοντας σχετική προσφυγή του εκλεγμένου στις τελευταίες - μη επικυρωμένες - εκλογές προέδρου του ΠΙΣ, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για την διενέργεια νέων αρχαιρεσιών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στις 22 Ιουνίου 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν