Στο σκαμνί συνδικαλιστές που εμπόδισαν αιμοδοσία του μίσους το 2013

Στο σκαμνί κάθονται στις 15 Οκτώβρη συνδικαλιστές εργαζόμενοι του νοσοκομείου Σάμου, οι οποίοι είχαν εμποδίσει τον Απρίλιο του 2013 "αιμοδοσία μόνο για Έλληνες" που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή. Την είδηση μεταδίδουν στην ιστοσελίδα τους, ygeianet, οι νοσοκομειακοί γιατροί.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι που διώκονται είναι η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, Ουρανία Μιτσάκη Αποστόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, Σταμάτης Φιλιππής και ο τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων γιατρών του Νοσοκομείου, Νίκος Μπαρμπατζάς.

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ότι ερωτηματικά προξενεί η στάση της τότε διοικήτριας του Νοσοκομείου, Βασιλείας Πατλάκα-Σίδερη, "η οποία αντί να αποτρέψει η ίδια μια τέτοια αιμοδοσία όπως της είχαν ζητήσει συνδικαλιστές, σωματεία και φορείς του κινήματος σε συνάντηση στο γραφείο της μέρες πριν, αντί έστω να στηρίξει την θέση ότι η αιμοδοσία πρέπει να γίνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έπειτα από αναφοράς της στον εισαγγελέα Σάμου, ζήτησαν μαζί με τον αρχιχρυσαυγίτη της Σάμου τη δίωξη των συνδικαλιστών".

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου νομού Σάμου, μάλιστα, καταδικάζει "την ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα συνδικαλιστών και φορέων της Σάμου, σέρνοντας τους σε δίκη, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην γίνει η φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης αιμοδοσία μόνο για Έλληνες που είχε διοργανώσει τον Απρίλη του 2013 η ναζιστική και δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σε όλη την Ελλάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν