Στο πόδι οι εργαζόμενοι του Φλέμινγκ! Γιατί φοβούνται τον Έμπολα;

  • Iatropedia
Έντονη ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ οι οποίοι και θα είναι οι πρώτοι που θα παραλάβουν ένα πιθανό κρούσμα του ιού Έμπολα που θα εμφανιστεί στη χώρα μας. Γιατί όμως ανησυχούν οι εργαζόμενοι. Για τον ιό;

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε αναστάτωση βρίσκεται το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ καθώς είναι το νοσοκομείο αναφοράς όπου θα φθάνουν τα πρώτα πιθανά κρούσματα από τον ιό Έμπολα.

Στο Νοσοκομείο μάλιστα την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί άσκηση ετοιμότητας παρουσία και του στρατού αλλά και εκπαιδευμένων ειδικών.

Και αυτό φαίνεται πως είναι το σημείο …κλειδί που απασχολεί το προσωπικό του Αμαλία Φλέμινγκ.

Είναι ανήσυχοι όχι όμως για τον ίδιο τον Έμπολα. Άλλωστε έχουν αντιμετωπίσει και στο παρελθόν ανάλογες καταστάσεις αφού πάντα το συγκεκριμένο νοσοκομείο ήταν αναφοράς.

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν εκτός των άλλων για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού που παρουσιάζει το νοσηλευτικό ίδρυμα. Και αυτό διότι όπως σημειώνουν όσοι απασχοληθούν με το θέμα του ιού, θα λείψουν από τις υπόλοιπες κλινικές.

Έμπολα με …ελλείψεις!

Και βέβαια το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ επελέγη χωρίς όπως φαίνεται κανείς να σκεφτεί ότι παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Μάλιστα οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν στην άσκηση αλλά και στα μέτρα θα …λείψουν από τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους.

Είμαστε έτοιμοι!

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο δεδομένου ότι σχεδιάζεται και η περαιτέρω συρρίκνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων δηλώνει έτοιμο για να καλύψει τις ανάγκες για τον Εμπολα.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι: « Παρά τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, η ετοιμότητα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Η προετοιμασία του χώρου έχει ολοκληρωθεί, υπάρχουν τα απαραίτητα μέσα προστασίας του προσωπικού και τα αναγκαία υλικά νοσηλείας. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση του εμπλεκόμενου προσωπικού είναι επίσης πολύ καλή και συνεχής».

Όμως αυτό που φαίνεται να τους απασχολεί είναι και το θέμα της αποζημίωσης όσων ξοδέψουν ατελείωτες ώρες για την αντιμετώπιση ου ιού. «Το προσωπικό που απασχολείται ήδη στην ομάδα, που θα μπει ή έχει μπει σε πρόγραμμα ετοιμότητας, που αναλαμβάνει όλη την επικινδυνότητα και την ευθύνη πως θα αποζημιωθεί;

Καθώς κανείς δεν μιλάει γι' αυτό ρωτάμε ευθέως: Έχει ανακαλυφθεί ο τρόπος; Ή μήπως πρέπει να μείνουν απλήρωτοι;» αναρωτιέται τα σωματείο των εργαζομένων.

Βέβαια οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν και μια άλλη πτυχή του προβλήματος. Σημειώνουν πως επειδή έχει ήδη γνωστοποιηθεί ότι το Αμαλία Φλέμινγκ θα αποτελεί το σημείο εισόδου των ασθενών , στις γύρω περιοχές επικρατεί έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

«Γέμισαν οι τηλεοράσεις συνεντεύξεις και ρεπορτάζ με ευθεία αναφορά στο Φλέμιγκ από εκείνους που υποτίθεται πως έπρεπε να είναι διακριτικοί…

Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης, όλοι εμείς που έχουμε σχέση με το Νοσοκομείο από τους γραφιάδες μέχρι τους γιατρούς, έχουμε γίνει αποδέκτες της έκδηλης ανησυχίας των γειτόνων μας στα Μελίσσια, ασθενών και συνοδών, των συγγενών και φίλων, για την πιθανότητα αντιμετώπισης κάποιου ασθενή που πιθανά έχει μολυνθεί από τον ιό.

Πολλοί συνάδελφοι μάλιστα έχουν την αίσθηση πως και στο άκουσμα μόνο για κάποιο ύποπτο περιστατικό, ο κόσμος θα φοβηθεί, θα αισθανθεί κίνδυνο και απειλή για την υγεία του και θα «αδειάσει» κυριολεκτικά το Νοσοκομείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός! Όλες οι οδηγίες από το υπουργείο Υγείας

Εκλογές ΙΣΑ: Πρώτος με απώλειες Πατούλης! Ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΙΚΗ-ΙΣΑ! Όλο το παρασκήνιο

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οδηγίες προς ''ναυτιλομένους'' για τον Έμπολα! Πως να ταξιδέψετε

Υφυπουργός Υγείας προς ΟΑΕΔ : Καλέστε και ψυχικά πάσχοντες για εκπαίδευση