Στο πλευρό των προσφύγων ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όχι μόνο φάρμακα αλλά και τρόφιμα θα προσφέρουν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στα βόρια σύνορα της χώρας και δοκιμάζονται από την πείνα και τις αρρώστιες...

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., ο πρόεδρος του ΦΣΘ (Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης επισκέφθηκε το hotspot Διαβατών προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις ανάγκες των προσφύγων, ώστε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος να συμβάλει στην κάλυψή τους.

Για τον σκοπό αυτό συζήτησε με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών κ. Σάκη Παπαθεμελή και τον εκπρόσωπο του Στρατού, Συνταγματάρχη Προκόπη, καθώς και με γιατρούς και νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Προέκυψε η ανάγκη προσφοράς ορισμένων φαρμάκων, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά. Ο κατάλογος των φαρμάκων που απαιτούνται δόθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό και δημοσιεύεται παρακάτω.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Θεοδοσιάδη «κρίθηκε επίσης αναγκαίο να υπάρξει εκ μέρους του Φαρμακευτικού Συλλόγου προσφορά ειδών διατροφής, που θα καλυφθεί με δαπάνες του Συλλόγου. Καλούνται λοιπόν οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συνεισφέρουν σε φάρμακα, να φέρουν στα γραφεία του Συλλόγου ό,τι μπορούν από την λίστα που ακολουθεί».

 

Η λίστα

lista farmaka