Στο μικροσκόπιο οι εφημερίες

  • Iatropedia
Τη λειτουργία των νοσοκομείων του εξωτερικού ζήλεψε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο εφημερίας των νοσοκομείων θέτοντας σε 24ωρη επαγρύπνηση τις ειδικότητες πρώτης ανάγκης ώστε να νοσηλεύονται οι ασθενείς που πραγματικά το χρειάζονται.

Χειρουργοί, καρδιολόγοι και παθολόγοι θα κληθούν το επόμενο διάστημα να στελεχώσουν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να αλλάξει πλήρως ο τρόπος εισαγωγής στο ΕΣΥ.

Σχέδιο που βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου προβλέπει την αλλαγή του τρόπου εφημερίας των νοσοκομείων ώστε να υπάρξει ενοποίηση των βασικών τμημάτων των νοσοκομείων και να δημιουργηθούν ενιαίοι τομείς που θα αναλάβουν να υποδέχονται και να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά. Με τον τρόπο αυτό τα περιστατικά που θα φθάνουν στο ΕΣΥ θα αντιμετωπίζονται με ορθό τρόπο και θα καθοδηγούνται στη συνέχεια στις ανάλογες κλινικές.

Στόχος της αλλαγής των εφημεριών είναι μεταξύ άλλων να εξαλειφθεί το φαινόμενο της πελατειακής εισαγωγής ασθενών που γίνεται συνήθως μετά τη συνεννόηση με γιατρό του νοσοκομείου. Επίσης η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να μειωθούν οι άσκοπες εισαγωγές ασθενών, συνεπώς να μειωθούν και τα έξοδα των νοσοκομείων.

Πως ακριβώς θα αμείβονται οι γιατροί που θα απασχολούνται στο νέο σύστημα, παραμένει άγνωστο. Πάντως η συγκεκριμένη αλλαγή λειτουργίας των νοσοκομείων αναμένεται να συζητηθεί εντός του Οκτωβρίου ενώ δεν αποκλείεται να τεθούν όλα τα νοσοκομεία της Αττικής σε μια τέτοιου είδους καθημερινή εφημερία.