Στο «κόκκινο» το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»- Ανενεργά τα 2/3 των κλινών ΜΕΘ

  • Iatropedia
Κλειστές οι περισσότερες κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, 2 νοσηλευτές για 200 ασθενείς στα Επείγοντα την ώρα που το νοσοκομείο δέχεται περί τα 650 περιστατικά ανά εφημερία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ελλείψεις σε προσωπικό που άγγιξαν το όριο συναγερμού καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα και η πρότυπη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών έχει πληγεί με αποτέλεσμα να έχει κλείσει τα 2 από τα 8 κρεβάτια της και ως εκ τούτου να έχει μεγαλώσει το διάστημα αναμονής των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση.

Η έλλειψη σε γιατρούς και νοσηλευτές τελευταία επιδεινώθηκε με περαιτέρω συνταξιοδοτήσεις και το αποτέλεσμα είναι να παραμένουν ανοιχτά ολόκληρα τμήματα του νοσοκομείου «διαλύοντας» κυριολεκτικά τους εναπομείναντες εργαζόμενους που φοβούνται μην κάνουν κάποιο μοιραίο λάθος…

Στα χειρουργεία πολλές φορές υπάρχει ένας μόνο αναισθησιολόγος που μπαινοβγαίνει από αίθουσα σε αίθουσα, οι νοσηλευτές έχουν αποδεκατιστεί σε όλες τις κλινικές αλλά ειδικά στα Επείγοντα είναι μόνο 2 ανά βάρδια, και πρόσφατα έκλεισε η πνευμονολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών!