Στο γερμανικό μοντέλο συμφωνούν Έλληνες Γερμανοί και Αυστριακοί φαρμακοποιοί

Στήριξη εκ Γερμανίας λαμβάνουν οι Έλληνες φαρμακοποιοί στον αγώνα τους να περιφρουρήσουν τον χώρο του φαρμακείου από μεγάλα συμφέροντα με την απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού αλλά και των ΜΥΣΥΦΑ. Μάλιστα, την πλήρη στήριξη τους προς τους Έλληνες φαρμακοποιούς εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του γερμανικού και του αυστριακού Συλλόγου στην διάρκεια της συνάντησης με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σήμερα στο Βερολίνο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Στην επίσημη ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ABDA (Γερμανικός Φαρμακευτικός Σύλλογος) Friedemann Scmidt απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΦΣ, Κωνσταντίνο Λουράντο τονίζει:

"Η εμπειρία από την Σουηδία καταδεικνύει πως η απελευθέρωση των φαρμακευτικών συστημάτων δεν βελτιώνει αλλά επιδεινώνει το σύστημα διανομής φαρμάκων και τις εργασιακές συνθήκες των φαρμακοποιών. Σε πολλά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Σουηδία , η Εσθονία και η Ουγγαρία, γίνονται προσπάθειες να ρυθμιστούν ξανά τα φαρμακευτικά συστήματα, μετά από τις άσχημες εμπειρίες που απεκόμισαν από την απελευθέρωση... Οι υπηρεσίες και τα προϊόντα που εξυπηρετούν την δημόσια υγεία απαιτούν υψηλά επίπεδα προστασίας – αναφέρεται στο κείμενο - και δεν θα πρέπει να εξετάζονται μόνο από την οικονομική τους πλευρά".

Και η επιστολή καταλήγει στηρίζοντας την θέση των Ελλήνων φαρμακοποιών για την εφαρμογή του γερμανικού μοντέλου.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends