Στις επάλξεις η ΝΔ για την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει απολυμένους διοικητές

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται ότι ανοίγει η απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει 10 πρώην διοικητές και αναπληρωτές διοικητές δημόσιων νοσοκομείων οι οποίοι εκδιώχθηκαν το 2015 από το ΕΣΥ χωρίς να έχουν λήξει οι συμβάσεις τους. Όχι μόνο πρόκειται για γερό "χτύπημα" σε Ξανθό και Πολάκη που έκαναν τότε ό,τι ήθελαν χωρίς να λάβουν υπόψη τους τη νομιμότητα, αλλά έπεται και συνέχεια σε πολλά επίπεδα. Βέβαια ο Παύλος Πολάκης έσπευσε χθες να απαντήσει μέσω facebook...

Αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia από τις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνουν ότι η απόφαση αυτή του ΣτΕ δεν θα περάσει διόλου απαρατήρητη καθώς σκοπεύουν να καταθέσουν Ερωτήσεις στην Βουλή και να δώσουν δυναμική συνέχεια ακόμα και σήμερα… Αλλά δεν είναι μόνο αυτή η εξέλιξη που θα «πονέσει» την ηγεσία του ΥΥΚΑ καθώς έπονται κι άλλες αποφάσεις του ΣτΕ με άλλες προσφυγές διοικητών νοσοκομείων! Η χθεσινή απόφαση ήταν λοιπόν μόνο η αρχή…

Η αντιπολίτευση είχε και τότε εκφράσει δυναμικό αντίλογο στην πρακτική της ηγεσίας ΣΥΡΙΖΑ στο υπουργείο Υγείας, οι οποίοι με πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού προς τους κανονισμούς και τη νομιμότητα, προχώρησαν στην παύση στελεχών τα οποία είχαν συμβάσεις οι οποίες έληγαν μήνες ή και ένα χρόνο μετά… Χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της αξιολόγησης, έφτιαξαν μια 5μελή επιτροπή η οποία εξήταζε για λίγα λεπτά τον κάθε διοικητή και υποδιοικητή και με …εντελώς αξιοκρατικά δεδομένα, αποφάσιζε την παύση του. Τελικά το 2015 με αποφάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα, Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παρέμεινα στις θέσεις τους.

Έμειναν τότε δεκάδες νοσοκομεία χωρίς διοίκηση επί μήνες, μόνο και μόνο για να κάνουν το πείσμα τους, και τελικά επέλεξαν τους «δικούς» τους που αντικατέστησαν τους προηγούμενους.

Τώρα όμως, με την απόφαση του ΣτΕ ανατρέπονται τα πάντα! Οι προηγούμενοι λογικά είτε πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους, είτε να λάβουν τα χρήματα που τους αναλογούν για το διάστημα μέχρι να λήξει η σύμβασή τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να κάτσεις «ήσυχη» να παρακολουθεί την εξέλιξη αυτής της κατάστασης καθώς -πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ακόμα και σήμερα- θα αντιδράσουν όσο πιο έντονα και επιθετικά μπορούν.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του κ. Πολάκη στο facebook :

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ που «δικαιώνει» τους διοικητές υποδιοικητές που απομακρύναμε το Δεκέμβρη του 2015 από τα νοσοκομεία:
1)η απόφαση δεν παράγει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα καθώς η θεωρητική θητεία αυτών έχει λήξει πλέον, ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ (όσων «δικαιώθηκαν» με αυτή την απόφαση ή με μελλοντικές ίδιες αποφάσεις).
2) Αυτοί οι διοικητές απομακρύνθηκαν με διαδικασία διπλής αξιολόγησης (βαθμολογία από διοικητές των ΥΠΕ και προφορική συνέντευξη από επιτροπή που προβλέπει ο νόμος ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ . Διατηρήσαμε 15 που είχαν θετική αξιολόγηση και είχαν παράξει έργο.
3) ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ (με ανοιχτή διαδικασια με 1500 αιτήσεις ) ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ
ΥΓ ο καθένας μπορει να βγάλει τα συμπεράσματα του για το ΣΤΕ και την απόφαση του …..
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ …μέχρι τέλους τον αγώνα για την ανάταξη του δημοσίου συστήματος υγείας και τη μάχη κατά της διαφθοράς στο χώρο.

Διαβάστε εδώ την είδηση που μετέδωσε χθες το iatropedia.