Στις επάλξεις και πάλι οι φαρμακοποιοί- Σταματούν τις διημερεύσεις στην Αθήνα…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε άρση των διημερεύσεων από την 1η Μαΐου προχωρά ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας , ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μετά από χθεσινή απόφαση του διοικητικού του συμβουλίου. Κι όλα αυτά ενώ το προσεχές Σάββατο διεξάγεται στην Αθήνα η γενική συνέλευση του Πανελληνίου...

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΦΣΑ, «το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ, αποφάσισε την άρση των διημερεύσεων (ωράριο 8 π.μ. – 8 μ.μ.) από 1/5/2016, εκτός αργιών και Σαββατοκύριακου.

Στο έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αναφέρουν ότι «η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του φαρμακευτικού κλάδου, να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες».

Εξάλλου το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου παρουσία 180 αντιπροσώπων από ολόκληρη την χώρα αλλά και των προέδρων των φαρμακευτικών Συλλόγων, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και το θέμα του ωραρίου.