Στις επάλξεις και πάλι οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας λόγω μείζονος σπουδαιότητας παραπέμφθηκε, με την από 12.7.2016 πράξη του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση ακυρώσεως που άσκησε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατά της ΚΥΑ με αριθμό Γ5(β)/ΓΠ οικ 36277 « Ρυθμίσεις επαγγέλματος φαρμακοποιού – ίδρυση φαρμακείου» .

Παράλληλα ορίστηκε ως δικάσιμος η 7η Οκτωβρίου, για την συζήτηση της αίτησης ακυρώσεως που ασκήθηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο στις 28 Ιουνίου. Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας με την ανωτέρω πράξη έκρινε προφανώς, ότι η ίδρυση φαρμακείων από ιδιώτες, μη φαρμακοποιούς, αποτελεί μείζον θέμα. Τόσο μείζον που πρέπει να απασχολήσει την Ολομέλεια του ΣτΕ .

Και με τον τρόπο αυτό έβγαλε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα του ιδιοκτησιακού και δη της δυνατότητας μη πτυχιούχου φαρμακοποιού να κατέχει άνω του 50% σε ένα φαρμακείο έχοντας τους φαρμακοποιούς ως υπαλλήλους και ουσιαστικά αφαιρώντας ή περιορίζοντας το δικαίωμα των φαρμακοποιών αυτών να συστήνουν αυτά που η επιστημονική τους γνώση προβλέπει.

Έπεται συνέχεια!