Στήριξη των ατόμων με διαβήτη υποσχέθηκε ο Π. Κουρουμπλής και 15 εκατ. πολίτες περιμένουν τώρα λύσεις…

  • Iatropedia
Υποσχέθηκε όλα τα σημαντικά για την κάλυψη των αναγκών τους ο υπουργός Υγείας στα άτομα με διαβήτη. Κι αν όλα υλοποιηθούν σύντομα, θα έχει στο πλευρό του 1,5 εκατομμύριο πολίτες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα τους έχει απέναντί του... Εξ ού και ο επίλογος στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μετά την συνάντηση όπου αναφέρει με νόημα: "Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. βρίσκεται ήδη σε εγρήγορση προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα αλλά και να πετύχει την ικανοποίηση των αιτημάτων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους...".

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεν είναι ούτε ένα, ούτε δύο αυτά που υποσχέθηκε ο κ Κουρουμπλής στην αντιπροσωπέια που τον επισκέφτηκε στην Αριστοτέλους: Να βάλει εκπροσώπους της Ομοσπονδίας σε όλες τις επιτροπές που αφορούν το σακχαρώδη διαβήτη. Να επεξεργαστεί το πάγιο αίτημα για την κατάργηση της συμμετοχής 10% στην ινσουλίνη για τα άτομα με Διαβήτη τύπου ΙΙ (ινσουλινοθεραπευόμενοι). Να ιδρύσει και πάλι των Διαβητολογικά Ιατρεία στο ΕΣΥ. Και να φροντίσει ώστε να μπουν τα αναλώσιμα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση (ΗΔΙΚΑ).

Αμέσως μετά, η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. συναντήθηκε με τη διευθύντρια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ελευθερία Τσακιροπούλου, στην οποία κατατέθηκαν αιτήματα που αφορούν: Την ένταξη του σακχαρώδη διαβήτη στις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, καθώς και την παγίωση και διατήρηση των ποσοστών αναπηρίας στον σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι & ΙΙ. Τα μέλη της ομοσπονδίας παρέδωσαν το σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα τους και αναμένεται νέα συνάντηση στο άμεσο μέλλον.