Στην τσιμπίδα του ΕΟΠΥΥ 128 ύποπτοι γιατροί για παραβάσεις στο πλαφόν! Ποια ρεκόρ έσπασαν 

  • Iatropedia
Στη φάκα του ΕΟΠΥΥ πιάστηκαν γιατροί συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό οι οποίοι δήλωναν ότι έκλειναν τις δωρεάν επισκέψεις ακόμη και από τη πρώτη μέρα του μήνα.

Ακόμη και Κυριακή δεν …προλάβαιναν να εξετάζουν τον έναν ασθενή μετά τον άλλο, ορισμένοι συμβεβλημένοι ιατροί καθώς διαπιστώθηκε πως 128 από τους συνολικά 5500 (ποσοστό εξαιρετικά χαμηλό) δήλωναν ότι έκλειναν το πλαφόν ήδη από τα πρώτα 24ωρα του μήνα.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ με αναλυτική της ανακοίνωση δημοσιοποιεί περιστατικά παρατυπίας, ανακοίνωση η οποία ωστόσο δε φαίνεται να επελέγη να δημοσιευτεί τυχαία σήμερα καθώς οι γιατροί καταγγέλλουν επιστολές που τους εστάλησαν αλλά και ότι λήγουν οι συμβάσεις του στο τέλος τους μήνα και οι ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα.

Πάντως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός ανακοίνωσε ότι από τον εκτεταμένο έλεγχο του ΕΟΠΥΥ προέκυψε ότι 128 συμβεβλημένοι ιατροί μέσα στις 4 πρώτες ημέρες του Ιουνίου είχαν από 250 ως 300 επισκέψεις .

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ελέγχου, προκύπτει ότι 16 συμβεβλημένοι ιατροί καταχώρησαν επισκέψεις , την 1η ημέρα του Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή και μάλιστα ένας συμβεβλημένος ιατρός πραγματοποίησε, μέσα σε αυτήν την ημέρα 170 επισκέψεις !

Να σημειωθεί ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν 300 επισκέψεις το μήνα (μέχρι τις 30 Ιουνίου) και το αντίτιμο αυτών των επισκέψεων καταβάλλεται από τον Οργανισμό.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει δεχθεί καταγγελίες ότι συμβεβλημένοι ιατροί δηλώνουν τις πρώτες ημέρες του μήνα ότι έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων και στη συνέχεια ζητούν από τους ασφαλισμένους να καταβάλλουν οι ίδιοι το αντίτιμο της επίσκεψης.

Επίσης, ενδεικτικά, αναφέρεται από τον ΕΟΠΥΥ ότι την δεύτερη ημέρα του Ιουνίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα, ένας συμβεβλημένος ιατρός δήλωσε ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει 233 επισκέψεις, μέσα στις πρώτες δύο ημέρες του μήνα, ένας άλλος καταχώρησε 151 επισκέψεις σε μία ημέρα, ενώ συνολικά 48 ιατροί πραγματοποίησαν από 100 ως 150 επισκέψεις μέσα σε μία ημέρα.

“Η τακτική κάποιων συμβεβλημένων ιατρών να κλείνουν με κάθε τρόπο το πλαφόν των επισκέψεων τις πρώτες ημέρες του μήνα, έχει ως στόχο να εξαναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν στην συνέχεια από την τσέπη τους, τους συγκεκριμένους ιατρούς¨σημειώνεται από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Ο ΕΟΠΥΥ κάλεσε τους συμβεβλημένους αυτούς ιατρούς να δώσουν εξηγήσεις για τα φαινόμενα αυτά.

“Ο έλεγχος των 128 συμβεβλημένων ιατρών σε σύνολο 5.500 δεν αποτελεί δίωξη των ιατρών, καθώς αφορά σε πολύ λίγους που ακολουθούν τέτοιες τακτικές, σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων ιατρών που λειτουργεί με συνέπεια προς όφελος των ασφαλισμένων” καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται πανυγειονομική απεργία την Τετάρτη! Στα κάγκελα γιατροί-εργαζόμενοι για την αξιολόγηση

«Κλειδώνουν» οι αρμοδιότητες στο υπ.Υγείας! Τι θα πάρουν Βορίδης-Γρηγοράκος

Τι αλλάζει στις εφημερίες των νοσοκομείων με εντολή τρόικας!

Τρόικα καλεί Βορίδη! Οι απαιτήσεις για φάρμακα-φαρμακοποιούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν